Belföld

Középiskolát árverez a NAV Jándon

rtl.hurtl.hu

2024. április 5. 15:50

Az intézmény működési engedélyét tavaly visszavonták.

Árverésre hirdette meg februárban az adóhatóság a Jándi Szakgimnázium és Szakközépiskola több mint 3400 négyzetméternyi ingatlanegyüttesét – írja a 444. A licit április 15-én kezdődik, a kikiáltási ár 22,4 millió forint.

Az iskola az Oktatási Hivatal honlapja szerint tavaly februárban a „megszűnt intézmény” kategóriába került, működési engedélyét a megyei kormányhivatal visszavonta. Asztalos István jándi polgármester a 444-nek elmondta, hogy az iskola nem közintézmény volt, az önkormányzat sem létrehozásában, sem fenntartásában nem vállalt szerpeet.

Amikor mentek ezek a sokszor kamu OKJ-s felnőttképzések, akkor virágzott, de ma már nincsenek ilyen képzések, az iskola is bezárt évekkel ezelőtt

– mondta a nagyjából 800 lakosú Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Jánd polgármestere, aki azt is elárulta, hogy az intézményt egy Bereg Többcélú Egyesület nevű szervezet alapította, fenntartója pedig egy vajai székhelyű magáncég volt. Az egyesület elnöke Asztalos szerint jándi lakcímű, de egy ideje már a fővárosban él, úgy tudja, egy minisztériumban dolgozik.

Nyitókép: Google Utcakép

#Belföld#jánd#nav#árverés#középiskola

Címlapról ajánljuk