Belföld

Rogánék 15 milliót követeltek Márki-Zay pártjától, mert ők is konzultációt indítottak

rtl.hurtl.hu

2024. április 3. 20:27

A Miniszterelnöki Kabinetiroda szerint védjegybitorlás, ha más is kék színnel konzultál.

A Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda szerint védjegybitorlást követett el Márki-Zay Péter Mindenki Magyarországa Néppártja, mert a kormány nemzeti konzultációjára emlékeztető konzultációt indított idén januárban – írja a Magyar Hang.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda a Fővárosi Törvényszékhez fordult egyebek mellett azt követelve, hogy Márki-Zayék 15 napon belül fizessenek ki a tárcának 15 millió forint kártérítést késedelmi kamattal együtt. Emellett azt is szerették volna, hogy Márki-Zayék a Magyar Nemzetben egész oldalas hirdetésben, 1,65 millió forintos költséggel tegyék közzé az ítélet jogsértést megállapító részét.

A bíróság úgy döntött, hogy ideiglenes intézkedéssel eltiltja a Mindenki Magyarországa Néppártot attól, hogy „politikai reklámtevékenységet, illetve közvélemény-kutatást olyan megjelölés alatt folytasson, amely sötétkék háttér elött fehér színű, közönséges betűtípussal szedett »konzultáció« szó, és a nemzeti zászló stilizált ábrázolásának kombinációját tartalmazza”, de az ezen túli kérelmeket elutasította.

Nem értem, hogy Magyarországon a „konzultáció” szó hogyan védhető le

– nyilatkozta Szalma Botond, a Mindenki Magyarországa Néppárt kampányfőnöke, hozzátéve, hogy azért alkalmazták a kék színt, mert az a pártjuk színe. Arcátlanságnak tartja, hogy a Miniszterelnöki Kabinetiroda előírta volna, hogy melyik újságban jelentessenek meg hirdetést az ítéletről, és aljasságnak nevezte, hogy ekkora összeget fizettettek volna velük.

Márki-Zay Péter szerda esti Facebook-videójában nevetségesnek nevezte a „Rogán-művek” követeléseit, amik szerinte csak arra jók, hogy ellehetetlenítsék a pártjuk kampányát.

Nyitókép: MTI/Kovács Attila

#Belföld#nemzeti konzultáció#márki-zay péter#mindenki magyarországa néppárt#rogán antal#miniszterelnöki kabinetiroda#védjegybitorlás#per

Címlapról ajánljuk