Belföld

Egy háztulajdonos lekerített magának egy darabot az erdőből, a Hegyvidéki Önkormányzat „minden fél számára előnyös” megoldást emleget

rtl.hurtl.hu

2024. április 3. 21:06

A Kétfarkú Kutya Párt szerint az lenne az egyetlen előnyös megoldás a kerület számára, ha az illető elbontja, amit az erdőben épített és fizet egy komoly büntetést.

Az önkormányzati tulajdonú erdőből kerített le magának egy részt egy ház tulajdonosa a XII. kerületi Arató utcában – írja Facebook-oldalán a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) kerületi szervezete.

A bejegyzés szerint ilyenkor az önkormányzat feladata, hogy rendet teremtsen, és a párt által közzétett levélből kiderül, hogy fel is szólították a háztulajdonost a jogellenes területhasználat megszüntetésére.

A helyzet azonban ezután sem változott, és két hónappal később az önkormányzat már azt válaszolta, hogy „minden fél számára előnyös” megoldáson dolgozik. Ám az MKKP szerint egyetlen előnyös megoldás létezik:

ha az illető fogja magát, elbontja, amit az erdőben épített és fizet a tettéért valami jó nagy büntetést.

Ehelyett azonban attól tartanak, hogy a „megoldás” az lesz, hogy „majd eladják ezt a részt, annak aki lekerítette valami szokásos röhejes áron, úgyhogy legfeljebb az jár jól, aki lekerítette magának az erdőt, meg persze valakinek a zsebe az önkormányzatnál”.

A Hegyvidéki Önkormányzat jegyzőjének március 20-i keltezésű levele szerint az önkormányzat a szükséges adatokra, szakvéleményekre vár, ezek birtokában a végleges döntést a Tulajdonosi és Városfejlesztési bizottság hozza meg.

Nyitókép: Facebook / MKKP

#Belföld#hegyvidék#XII. kerület#magyar kétfarkú kutya párt#erdő#önkormányzat

Címlapról ajánljuk