Belföld

Kiderült, hol folytatja a hirtelen, indoklás nélkül felmentett miniszteri biztos

rtl.hurtl.hu

2024. március 30. 15:18

Porkoláb Imre dandártábornokot tegnapelőtt menesztették azonnali hatállyal. Most kiderült, hol folytatja a volt miniszteri biztos.

Mint megírtuk, hogy Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter indoklás nélkül elbocsátotta Porkoláb Imre dandártábornokot védelmi innovációért felelős miniszteri biztosi állásából. Most a tárca közleményéből kiderült: Porkoláb a miniszterelnök nemzetbiztonsági tanácsadójának munkatársaként folytatja.

Azt írták: Porkoláb tábornok Biró Marcell nemzetbiztonsági főtanácsadó közvetlen munkatársaként, vezető beosztásban folytatja munkáját.

A katonai innovációért felelős minisztériumi feladatokat a Honvédelmi Miniszter irányítása alatt álló Védelmi Innovációs Kutatóintézet látja el továbbra is. Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter március 15-e alkalmából a Szolgálati Érdemjel Babérkoszorúval Ékesített Arany fokozatának adományozásával ismerte el Porkoláb Imre eddigi munkáját, aki jelentősen hozzájárult a magyar védelmi innováció és a hazai védelmi ipar elmúlt két évben elért eredményeihez, zárul a közlemény.

Porkolábbal még 2016-ban készített interjút a Fókusz: ekkor „a tökéletes katonaként” mutattuk be őt, aki uganabba az iskolába járt, mint Winston Churchill, Vilmos, vagy Harry herceg. Megjárta Irakot, Afganisztánt, akkoriban az Amerikai Védelmi Minisztérium, a híres Pentagon munkatársa volt.

Nyitókép: MTI / Bodnár Boglárka

#Belföld#porkoláb imre#miniszteri biztos#védelem#innováció#nemzetbiztonság#tanácsadó#Szalay-Bobrovniczky Kristóf#orbán viktor#kirúgás

Címlapról ajánljuk