Belföld

„Azt hitték, beteg vagyok, halni készülök” – mindenét elajándékozza Beer Miklós nyugalmazott váci püspök

rtl.hurtl.hu

2024. március 29. 13:42

Beer Miklós pár hete jelentette be, hogy mindenét elajándékozza. Most elárulta, milyen érzés megválnia a számára kedves tárgyaitól. 

Beer Miklós pár hete egy, a YouTube-csatornáján közzétett videójában jelentette be, hogy megválik mindenétől, és vár mindenkit nagymarosi otthonába: „Eldöntöttem, megszabadulok képektől, szobroktól, apróságoktól.”

A nyugalmazott váci püspök az nlc.hu beszámolója szerint a Best magazinnak elmondta, hogy az egész országból, sőt még Ausztriából és Németországból is érkeztek hozzá emberek, akiktől „csak kedves reakciókat kaptam”. Beer közölte:

Sokan aggódtak értem, azt hitték, beteg vagyok, halni készülök, ez a döntésem oka.

A nyolcvanéves egykori püspök elmondta, hogy „szívfacsaró és egyben öröm volt” megválni a tárgyaitól, mert „láttam az új tulajdonosok boldogságát”. Beer Miklós hozzátette, hogy mindent el kell engedni, az emlék akkor is megmarad.

A Híradó két évvel ezelőtt arról számolt be, hogy Beer Miklós kritikusan beszélt a politika és az egyház kapcsolatáról:

Tavaly szeptemberben pedig arról, hogy Beer Miklós szerint az egyház függetlensége az államtól mindenek előtt való:

Nyitókép: Beer Miklós nyugalmazott váci megyés püspök búcsúztatja Mécs Imre 1956-os halálraítéltet, a Szabad Demokraták Szövetségének egykori alapítótagját, volt országgyűlési képviselőt temetésén az Óbudai temetőben 2023. február 10-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

 

#Belföld#beer miklós#ajándékozás

Címlapról ajánljuk