Belföld

Rengeteg rendőr razziázott péntek éjszaka Budapesten, 563 embert igazoltattak

rtl.hurtl.hu

2024. március 25. 8:58

 13 embert fogtak el vagy állítottak elő.

101 rendőr, valamint a társszervek munkatársai tartottak komplex bűnügyi-rendészeti ellenőrzést március 22-én estétől másnap hajnalig Budapest V., VI, és VII. kerületében. Igazoltattak 563 embert, ellenőriztek 411 gépkocsit (ezek majdnem egynegyede taxi volt), egy szórakozóhelyet, elfogtak vagy előállítottak összesen 13 embert, írja a police.hu.

A hatóságok a belváros forgalmas közterületeire és a szórakozóhelyek környékére koncentráltak, de ellenőriztek egy belvárosi szórakozóhelyet is. 

563 embert igazoltattak, elfogtak vagy előállítottak 13 embert, köztük garázdaságok elkövetőit, ittas és engedély nélkül vezetőt, valamint szabálysértés miatt körözött személyeket. 

411 gépkocsit, közte 106 taxit ellenőriztek. Utóbbiaknál a BKK taxiellenőrei 11 jegyzőkönyvet vettek fel drosztengedély hiánya, eltérő tarifa, fix viteldíj alkalmazása, és egyéb, taxirendeletben foglalt szabályszegések miatt. 

Az egyenruhások 177 alkoholszondát alkalmaztak, amely egy esetben jelzett ittasságot. Közlekedési jogsértések miatt öt szabálysértési feljelentést tettek, 13 esetben bírságot szabtak ki. A rendőrök kiemelten kezelték a helyben lakókat zavaró közterületi alkoholfogyasztást, emiatt 15 alkalommal intézkedtek.

Nyitókép: police.hu

#Belföld#razzia#éjszaka#budapest#igazoltatás

Címlapról ajánljuk