Belföld

Orbán Viktor elismerően beszélt egy szocialista politikusról

rtl.hurtl.hu

2024. március 24. 14:19

Orbán Viktor váratlanul megjelent a makói Hagymatikum gyógyfürdő új épületének átadásán, ahol elismerően beszélt a város korábbi szocialista polgármesteréről.

„A magyar közéletben nem szokás a másik oldalhoz tartozó politikusról elismerően beszélni. Én nem tartom ezt jó dolognak” – mondta Orbán Viktor a makói Hagymatikum gyógyfürdő új épületének átadásán vasárnap délelőtt a Telex tudósítása szerint. A kormányfő így folytatta gondolatmenetét:

ha beszélnénk, talán még az is kiderülne, hogy nem a másik oldalhoz tartozunk, sőt az is kiderülhetne, hogy nincsenek is oldalak, mert végső soron csak magyarok vannak.


A miniszterelnök a Csongrád-Csanád megyei kisvárosban összegyűlt néhány száz fős közönség előtt a Makovecz Imre tervei alapján épült Hagymatikumról beszélt, és elismerően nyilatkozott a város korábbi szocialista polgármesteréről. Orbán üdvözölte az MSZP-s Buzás Pétert, aki szerinte elismerést érdemel azért, hogy akkor is adott megbízásokat Makovecz Imre építésznek, amikor ő szinte sehonnan sem kapott felkérést Magyarországon.

A lap szerint a miniszterelnök megjelenése Makón váratlan volt. Mint írják, az átadó plakátján az szerepelt, hogy többek közt Lázár János építési és közlekedési miniszter mond ünnepi beszédet, és bár a térség országgyűlési képviselője valóban ott volt, helyette Orbán állt színpadra. Azt mondta, Makó most már nemcsak a legtöbb, hanem a legnagyobb Makovecz-épülettel is büszkélkedhet. 

Nyitókép: Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a megújult és kibővített makói Hagymatikum gyógyfürdő átadó ünnepségén 2024. március 24-én. MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Fischer Zoltán

#Belföld#orbán viktor#makó#szocialista#polgármester#makovecz imre#gyógyfürdő

Címlapról ajánljuk