Belföld

Závecz Tibor: Magyar Péter nagyot alkotott

rtl.hurtl.hu

2024. március 23. 13:10

Magyar Péter lemorzsolhat pár százezer Fidesz szavazót, de a Momentumtól és az LMP-től is elvehet szavazókat.

„Politikai marketingben Magyar Péter nagyot alkotott” – jelentette ki a Népszavának adott interjújában Závecz Tibor. A közvélemény-kutató „óriási teljesítményként” jellemezte Magyar Péter partizános interjúját, amit 2,4 millióan néztek meg, ami után próbált „minél több helyen megnyilvánulni, és nagyon hasonlót, de picivel mindig többet mondani.”

Závecz elmondta, hogy Magyar Péter a „NER-ből kilépett, rengeteg titkot tudó fiú” történetére fókuszált, és olyanokat mondott, amit „a politikát követő választók és elemzők eddig is tudtak, amiről viszont az emberek jelentős része a lefojtott nyilvánosság miatt még nem hallott.” Az ő szájából, „egy tűzhöz közeli, belülről érkezett embertől” pedig sokkal hitelesebbnek fogadták el az emberek.

Pártalapítási ambícióiról szólva Závecz elmondta, hogy Magyar Péter számára az lesz a legnehezebb, hogy „nemcsak önmagában kell bíznia – ebben nem szenved hiányt –, hanem másokban is”, mert egy pártot egyedül nem lehet felépíteni.

Arra a kérdésre, hogy milyen átrendeződést hozhat Magyar Péter színre lépése az ellenzéki térfélen, Závez kijelentette:

Ha Magyar Péter fel tudja magát építeni, akkor a kutyapárttól, de még a Momentumtól és az LMP-től is elvehet szavazókat.

A Fidesz közben azért félhet Magyar Pétertől, mert több százezer szavazót is lemorzsolhat a Fidesz táborából – mondta Závecz Tibor.

Nyitókép: Magyar Péter a március 15-i nemzeti ünnepen tartott rendezvényén az Andrássy úton 2024. március 15-én. Magyar Péter Talpra Magyarok Közössége néven mozgalom indítását jelentette be, amelyet politikai párttá kíván alakítani. Jobbról Nagy Ervin színművész. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

#Belföld#magyar péter#Závecz Tibor#párt#fidesz#ellenzék

Címlapról ajánljuk