Belföld

Vitézy üzent Karácsonynak: nem kell várni májusig, vitázzunk most

rtl.hurtl.hu

2024. március 23. 11:40

Karácsony Gergely jelezte, hogy készen áll egy választási vitára, Vitézy Dávid gyorsan reagált is. 

Nekem teljesen mindegy, hány jelölttel kell vitáznom – jelentette ki szombaton Facebook-oldalán Karácsony Gergely. A főpolgármester közölte, hogy „a vita a választási kampányban nem lehetőség, hanem kötelesség”, hozzátéve, hogy „persze, hogy lesz főpolgármester-jelölti vita májusban”.

Karácsony Gergely ugyanakkor hozzátette, hogy „szolgálná a tiszta kampányt, ha kiderülne addig, ki is a Fidesz igazi jelöltje”, és előválasztást javasolt „a két volt fideszes államtitkárnak”, Szentkirályi Alexandrának és Vitézy Dávidnak.

Vitézy Dávid szintén a Facebook-oldalán reagált. Közölte, hogy „magam részéről akár holnap is készen állok, nem kell májusig várni”, és jelezte:

Örülök, hogy jobb belátásra bírtam a főpolgármestert és két nappal ezelőtti álláspontját módosítva Karácsony Gergely mégis vállalja a főpolgármester-jelölti vitát.

Az előválasztási ötletre válaszolva közölte, hogy nem indul „sem jobb-, sem baloldali előválasztáson”, hozzátéve, hogy „sem Gyurcsány Ferenc, sem Orbán Viktor jelöltje nem vagyok és nem is szeretnék lenni”.

Vitézy a héten nyilvános vitára hívta a főpolgármester-jelölteket. Karácsony Gergely erre úgy reagált, csak akkor vállalja ezt, ha Szentkirályi Alexandra visszalép, szerintt ugyanis ekkor derül majd ki a választók számára, hogy valójában Vitézy Dávid a Fidesz jelöltje. Szentkirályi Alexandra viszont csak Gyurcsány Ferenccel vitázna, mert szerinte Karácsony Gergely az ő bábja. A Híradó beszámolója:

Vitézy Dávid az RTL-nek elárulta, miért jelölteti magát a főváros élére.

Nyitókép: RTL

 

#Belföld#főpolgármester-választás#vitézy dávid#karácsony gergely#Szentkirályi Alexandra

Címlapról ajánljuk