Belföld

Márki-Zay megkereste Magyar Pétert, de nem kapott választ

rtl.hurtl.hu

2024. március 22. 8:21

„Nagyon szurkolok neki, de ezt a rendszert egyedül ő sem tudja megdönteni” – mondta Márki-Zay Péter Magyar Péterről.

„Én nem kínáltam hellyel az európai parlamenti listánkon Magyar Pétert, ez egy félreértés volt a sajtó részéről, de valóban nagyon szurkolunk neki, hogy döntse meg a rendszert” – jelentette ki Márki-Zay Péter az Index Konkrétan Rónai Egonnal című műsorában.

Az ellenzéki összefogás korábbi miniszterelnök-jelöltje azt mondta, bár a médiában úgy jelent meg, hogy felajánlotta a Diákhitel Központ egykori vezetőjének, hogy legyen a Mindenki Magyarországa Néppárt európai listavezetője, ő azonban csupán annyit mondott, hogy nem zárná ki annak a lehetőségét, ha Magyar megkeresné őket azzal, hogy indulni szeretne, de eddig ilyen jelzés nem érkezett feléjük.

Márki-Zay Péter azt mondta, egy közös ismerősön keresztül ugyan üzent már Magyarnak, de válasz nem érkezett erre. Ettől függetlenül a pártjával bármilyen segítséget megadnak neki ahhoz, hogy ezt a rendszert lebontsa. Erre az ellenzéki összefogás korábbi miniszterelnök-jelöltje szerint Varga Judit volt férjének van a legnagyobb esélye, hiszen ő a Fidesz „legbelsőbb köreiből jön”.

Én nagyon szurkolok neki, de ezt a rendszert egyedül ő sem tudja megdönteni

– mondta. 

Nyitókép: Bodnár Boglárka/MTI

#Belföld#márki-zay péter#magyar péter#NER#orbán viktor#kormány#ellenzék

Címlapról ajánljuk