Belföld

Vitézy Dávid vitára hívta az összes főpolgármester-jelöltet

rtl.hurtl.hu

2024. március 20. 9:24

Vitézy Dávid a főpolgármester-jelöltek aláírását is szeretné begyűjteni. 

„Budapest jövője fontosabb annál, mint hogy feláldozzuk az öncélú pártpolitika oltárán. A budapestiek tisztességes kampányt érdemelnek, amely sárdobálás és gyűlöletkeltés helyett közös jövőnkről szól” – kezdte Vitézy Dávid az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt azt a levelet, amit a többi aspiránsnak is elküldött. Ők:

Brenner Koloman (Jobbik)

Grundtner András (Mi Hazánk)

Karácsony Gergely (DK, MSZP, Momentum, Párbeszéd)

Szentkirályi Alexandra (Fidesz)

Vitézy szerint ugyan több kérdésben is eltér a véleményük, szeretné, ha példát tudnának mutatni „demokratikus politikai kultúrából”. Azt is szeretné, ha olyan kampányt folytatnának, amiben nem egymást járatják le. Ezért létrehozta a „Tiszta kampányt Budapesten!” nyilatkozatot és facebookos videójában azt kéri, a többiek is csatlakozzanak ehhez egy aláírással.

Vitézy fel is sorolja, hogy mit vállal az, aki aláírja a nyilatkozatot. Egyebek közt csak átutalással és bankkártyás fizetéssel fogad el adományt, nem személyeskedik és nem folytat lejárató kampányt, valamint:

hajlandó vitázni.

Karácsony Gergely egyébként már jelezte: ő vitázna Vitézyvel.


Vitézy Dávid első televíziós nagyinterjúját az indulása bejelentése után az RTL-nek adta. Ezt az alábbi videóban nézheti meg.


Nyitókép: Vitézy Dávid, mint a Technológiai és Ipari Minisztérium közlekedésért felelős államtitkára beszédet mond az V. Magyar Közlekedési Konferencián Egerben 2022. október 11-én – Fotó: Komka Péter / MTI

#Belföld#vitézy dávid#főpolgármester-jelölt#vita#budapest#önkormányzati választás

Címlapról ajánljuk