Belföld

Magyar Péter az ügyészégen kezdi a napját, kíváncsi, miért akarják kihallgatni

rtl.hurtl.hu

2024. március 20. 8:03

Magyar Péter szerint ma eldől, hogy a Polt Péter vezette ügyészség a Völner-Schadl ügyben hallgatja meg, vagy „egy ellene kreált” ügyben akarja kihallgatni. 

„Ez az a nap, mit az Úr rendelt. Meglátjuk, hogy a Polt-féle Ügyészség ma a valódi bűncselekményekkel kapcsolatos információimra kíváncsi, vagy egyelőre egy ellenem kreált ügyben akar-e kihallgatni” – írja Magyar Péter friss Facebook-bejegyzésében.

Mint arról beszámoltunk, Varga Judit NER-rel szembefordult exférje szerda reggel 10 órakor a Fővárosi Nyomozó Ügyészség indítja napját, ahová elkísérik jogi képviselőik, többek között dr. Bárándy Péter volt igazságügyi miniszter. Kedden egy beszélgetésben közölte, ha az ügyészség a Völner-Schadl ügyben hallgatja meg, akkor elmondja a hatóságnak a rendelkezésére álló összes információt és ezt követően a nyilvánosságot is tájékoztatja a történtekről, „ami után a kormány nem tehet mást, minthogy lemond”. Szerda reggeli posztjában az ügyészégnek üzenve hozzátette:

Ha valamiért nem jutna eszükbe a Völner-Schadl és társai ügyben kérdezni, akkor a kihallgatás végén jegyzőkönyvbe mondom, hogy kérem a tanúkénti meghallgatásomat abban az ügyben is.

A Diákhitel központ volt vezetője korábbi Facebook-bejegyzésében úgy fogalmazott: „A Schadl-Völner ügy nyomozati irataiban szereplő Tóni, Ádám, Barbara teljes neve: Rogán Antal, Nagy Ádám, Rogán Barbara. Schadl György, a Végrehajtói Kamara korrupt vezetője, elsőrendű vádlott, Rogán Antal embere volt. Erről és további terhelő információkról miniszterektől szereztem tudomást és bizonyítani tudom.”


Magyar Péter szerint felsőbb utasításra szivárogtatták ki azt a rendőrségi jelentést, amiről hétfőn a HVG írt. Ez 2020 december végén készült, Varga Judit akkori igazságügyi miniszter és férje heves otthoni veszekedéséről. Magyar Péter szerint az ügy csak azért kerülhetett nyilvánosságra, mert sikeres volt a március 15-i tüntetése.


Nyitókép: Balogh Zoltán / MTI

#Belföld#magyar péter#ügyészség#polt péter#varga judit exférje#schadl-völner ügy

Címlapról ajánljuk