Belföld

Kocsis Máté: Magyar Pétert elhagyta a felesége, csak bosszút akar állni

rtl.hurtl.hu

2024. március 20. 16:11

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője szerint amit Magyar Péter mond, az „végső soron csak üres locsogás-fecsegés, nem más, mint egy sértett ember vagdalkozása”.

„Magyart elhagyta a felesége, elvesztette a felesége által szerzett munkahelyeit, és ezért bosszút akar állni” – mondta Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője az atv.hu-nak, reagálva arra, hogy Magyar Péter szerint Rogán Antalék manipulálták a Völner-Schadl-ügy ügyészségi iratait, és erre bizonyítékai is vannak.

Kocsis Máté úgy fogalmazott: „A történtekért a kormányt és annak egyes tagjait okolja, ezért vádaskodik, de amit csinál, az végső soron csak üres locsogás-fecsegés, nem más, mint egy sértett ember vagdalkozása”. 

Mint megírtuk, Magyar Péter ma négyórás meghallgatáson vett részt a Központi Nyomozó Főügyészségen, ahol tanúként hallgatták ki. Állítása szerint három fontos megállapítást tett:

  • Schadl György Rogán Antal propagandaminiszter embere volt.
  • A kormánynak már fél évvel a nyomozás lezárulta előtt, és Schadl György őrizetbe vétele előtt tudomása volt arról, hogy büntetőeljárás folyik. A megfigyelésekről is tudott a kabinet, amely állítása szerint a titkos akciókról szóló információkat Völner Pál volt államtitkár tudomására hozta. Magyar Péter azt nem tudta megmondani, hogy pontosan ki tájékoztatott erről és kit.
  • Rogán Antal és/vagy Rogán Antal emberei bementek az ügyészségre és manipulálták az ügyészségi iratokat. Ez Magyar Péter szerint annyit jelent, hogy „vagy kivettek belőle dolgokat, vagy kihúztak belőle dolgokat, vagy megmásítottak benne dolgokat”.


Magyar Pétert legközelebb március 26-án 9 órakor ismét kihallgatják. Az ügyben kerestük Rogán Antal minisztériumát is, de egyelőre nem reagáltak.

Nyitókép: Máthé Zoltán/MTI

#Belföld#kocsis máté#magyar péter#kormány#schadl györgy#völner pál

Címlapról ajánljuk