Belföld

„Hajrá, Magyar Péter” – Márki-Zay Péter felajánlotta a támogatását

rtl.hurtl.hu

2024. március 17. 10:56

Saját elmondása szerint neki csak az a lényeg, hogy valaki minél előbb leváltsa Orbán rendszerét.

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere, egy hosszú Facebook-posztban támogatásáról biztosította Magyar Pétert a „kormánydöntési próbálkozásához”. A bejegyzését úgy kezdi, hogy „Hajrá, Magyar Péter”, a továbbiakban pedig kiemeli, hogy nincs benne irigység vagy dicsvágy Magyar sikerével kapcsolatban. Saját elmondása szerint neki csak az a lényeg, hogy valaki minél előbb leváltsa Orbán rendszerét.

Arról is ír Márki-Zay, hogy bár Magyar Péter sok olyan dolgot mond, amit már eddig is tudtak az emberek az Orbán-rendszer működéséről, de szerinte fontos, hogy ezek a dolgok ki legyenek mondva. Példaként hozza fel, hogy Magyar Péternek még a hithű fideszeseknek is el kell hinnie azokat a tényeket, amiket közölt.

A polgármester szerint Magyar Péter új dolgokat is mondott, például azt, hogy Orbán utasította Vargát a pedofilügyek elhallgatására, és hogy az ellenzék együttműködik a Fidesszel. Azt is megjegyzi, sokan azt kérdezték, miért nem szólt eddig Magyar Péter, miért nem lépett fel hamarabb, erre a hódmezővásárhelyi polgármester azt írja, hogy „jobb később, mint soha”.

Márki-Zay szerint érthető, hogy sokan reménykednek Magyar Péterben, mint a messiásban, ugyanakkor azt is leírja, hogy Magyar Péter sem a messiás, mint ahogy ő sem volt az anno. Szerinte nem messiásokra van szükség, hanem egy olyan ébredésre, amely felülírja az ellenzéki belső megosztottságot, és lehetővé teszi a közös cselekvést.

Nyitókép: Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Néppárt pártelnöke beszédet mond a Mindenki Magyarországa Néppárt, a Mindenki Magyarországa Mozgalom és a Kossuth Körök országos kampánynyitó rendezvényén a X. kerületi Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban 2024. február 17-én. Fotó: MTI / Kovács Attila

#Belföld#magyar péter#márki-zay péter#ellenzék#miniszterelnök-jelölt#messiás#támogatás

Címlapról ajánljuk