Belföld

Magyar Péter: Kiszínezett rendőrségi jelentéssel terjesztik rólam, hogy megvertem Varga Juditot

rtl.hurtl.hu

2024. március 17. 20:00

Magyar Péter szerint Varga Judittal való vitájukról készült, „kiszínezett” jelentést próbáltak felhasználni ellene.

Ismét erős Facebook-poszttal jelentkezett Magyar Péter, Varga Judit volt igazságügy-miniszter volt férje. Azt írta: „Két hete megkeresett az egyik legnagyobb online hírportál oknyomozó újságírója azzal, hogy egy, a 2020. december 29-i családi vitánk után a hatalom által készített és betárazott titkos rendőri jelentést kapott meg a rendőrségtől (!) és annak tartalmáról kíván beszélni velem”.

Azt írta, hogy Rogán Antal és a „suttogó propaganda” azt terjeszti róla, hogy többször megverte gyerekei anyját, és rendőrt kellett hívni hozzá. Magyar szerint ezek a vádak „totálisan abszurdak és minden valóságalapot nélkülöznek.”

Szerinte így tegnap ismerhette meg a jelentést, amit róla készítettek. Azt írta: „A sejtésem beigazolódott, egy szimpla családi vitánkat valótlan állításokkal sikerült izzadtságszagúan úgy kiszínezni, hogy a jelentés azt sejtesse, hogy én erőszakosan léptem fel a feleségemmel és az akkor őt védő állami testőrökkel szemben”.

Szerinte a valóság egészen más volt: „egy veszekedés után a volt feleségem bejelentette, hogy egy általam nem ismert időszakra és helyre elviszi a közös gyerekeinket, amibe én nem akartam beleegyezni. És ahelyett, hogy ezt felnőtt emberek módjára sikerült volna négyszemközt rendeznünk, az eljárásba bevonásra kerültek az állami testőrök, akik konkrétan megakadályoztak abban, hogy a gyermekeimhez odamenjek.”

Szerinte ő ekkor a gyerekei védelme érdekében nem állt ezzel a nyilvánosság elé. „A kapcsolatunk rendezése után többször kértem a volt feleségemet, hogy megismerhessem a titkosított jelentést, ami tudomásom szerint a belügyminiszter és a miniszterelnök asztalán is járt. Mindig elutasítást kaptam” – idézte fel, hangsúlyozva, hogy a jelentés tartalma fiktív.

Hozzátette, hogy büntetőeljárást fog kezdeményezni minden sajtóorgánum, jogi és magánszemély ellen, aki olyan állítást megfogalmaz, mint amely a jelentésben szerepel.

Magyar Péter nemrég a Házon Kívülnek is interjút adott. Elmondta, miből finanszírozta a március 15-i rendezvény 20 millió forintos költségét, hogy volt-e a kommunikációs tanácsadója az elmúlt hetekben, hogy miért nem alszik jól, amióta kiállt a nyilvánosság elé. Beszélt arról is, milyen érzés számára, hogy a korábbi fideszes barátai – mások mellett Gulyás Gergely miniszter – már szóba sem állnak vele, és hogy miképpen osztoznak a gyermeknevelési feladatokon Varga Judittal. És hogy mi lehet a magyarázat Magyar Péter hirtelen jött népszerűségére? Az is kiderül a fenti videóból.

Nyitókép: MTI / Veres Nándor

#Belföld#magyar péter#varga judit#verés#rendőrség#jelentés#suttogó propaganda#rogán antal#poszt

Címlapról ajánljuk