Belföld

Törley Katalin: Kurvának neveztek, többünket megütöttek a Nemzeti Múzeumnál

rtl.hurtl.hu

2024. március 16. 11:56

Törley Katalin megírta, milyen támadások érték őt és a Tanítanék Mozgalom aktivistáit, amikor tükröt próbáltak tartani Orbán Viktornak a Nemzeti Múzeumnál. 

Több inzultus is ért ellentütetőket a Magyar Nemzeti Múzeumnál tartott ünnepségen, ahol Orbán Viktor miniszterelnök beszédet montott – írtuk március 15-én. A helyszínen Törley Katalin és a Tanítanék Mozgalom tagjai jelentek meg, akik fényvisszaverő lapokat tartottak fel a tömegben, hogy tükröt tartsanak a miniszterelnöknek.

A rajongói nem viselték jól, hogy tükröt mutattunk Orbánnak – írta a Kutyapárt EP-listájának második helyén szereplő Törley Katalin egy levélben a HírKlikk cikke szerint. A Tanítanék Mozgalom vezetője szerint először csak lökdösték őket, és kiabáltak velük, majd „később már zászlórúddal és kézzel is megütöttek többünket.” Hozzátette:

Engem többször is kurvának neveztek, a legdurvább mégis az volt, amikor egy társunkat nem akarták hagyni békében kimenni a tömegből, még kifelé is megütötték.


Nyitókép: Törley Katalin, a Tanítanék Mozgalom egyik alapítója beszédet mond az ADOM Diákmozgalom és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) által a pedagógusokért meghirdetett szolidaritási tüntetésen a Műegyetem rakparton 2022. október 23-án. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

 

#Belföld#törley katalin#március 15.#ellentüntetés#orbán viktor#támadás

Címlapról ajánljuk