Belföld

A kokárdaszaggató Bede Zsolt ellen garázdaság miatt indított eljárást a rendőrség

rtl.hurtl.hu

2024. március 16. 12:40

Eljárást indított a rendőrség Bede Zsolt ellen, miután leköpte Bedő Dávidot, a Momentum országgyűlési frakcióvezetőjét, és letépte a kokárdáját.

Garázdaság miatt indított eljárást a BRFK Bede Zsolt ellen, miután a fideszes Vadhajtások botrányhőse a Polgári Mulatóban leköpte Bedő Dávidot, a Momentum országgyűlési frakcióvezetőjét, és letépte a kokárdáját március 15-én – írta a Telex.

Az incidens az Astoriánál történt egy szórakozóhelyen, ahol Orbán Viktor beszéde után Bayer Zsolt, Huth Gergely és más Fidesz-közeli médiaszemélyiségek „lelki békemenetet” tartottak az . Ott szeretett volna Bedő egyetlen kérdést feltenni Bayer Zsoltnak. A kérdés az lett volna, hogy szerinte ki a valódi felelős a pedofilbotrányban. A pólót nem sikerült átadni, mert Bede Zsolt az útjukat állta, magához ragadta a pólót, letépte Bedő Dávid kokárdáját, le is köpte őt, veréssel is fenyegetőzött, és alpári hangnemben szidalmazta a Bedőt elkísérő Orosz Anna momentumos képviselőt is.  

Bedő Dávid az összezördülésről videót is közzétett a Facebook-oldalán.

 

A BRFK a Telexnek elmondta, hogy a március 15-ei rendezvényeken „a rendőrök összesen 42 embert igazoltattak, és két esetben tettek feljelentést rendzavarás szabálysértés miatt”. Emellett közölték, hogy „egy médiában megjelent felvétel alapján hivatalból indított eljárást garázdaság vétség gyanúja miatt egy belvárosi szórakozóhelyen a nemzeti ünneppel összefüggésben tartott rendezvényen történtek miatt”. Ez utóbbi a Telex cikke szerint Bede Zsolt ellen indult.

Bede Zsoltnak nem ez az első ilyen ügye. 2021-ben az ügyészség garázdasággal vádolta meg,  amiért korábban egy focilabdával rugdosta a DK aláírásgyűjtő sátrát, és egy tüntetésen erőszakos volt egy újságíróval.

Nyitókép: Facebook / Bedő Dávid

#Belföld#Bede Zsolt#bedő dávid#garázdaság#rendőrség#március 15.

Címlapról ajánljuk