Belföld

Magyar Péter csodás napra ébredt

rtl.hurtl.hu

2024. március 15. 11:32

Már áll a színpad Magyar Péter március 15-ei zászlóbontásához.

„Csodás napra ébredtünk. A színpad már épül, csak Ti hiányoztok, nélkületek nincs változás. 176 évvel ezelőtt a márciusi ifjak történelmet írtak. Mutassuk meg, hogy méltók vagyunk az örökségükhöz!” – írta Magyar Péter a Facebookon péntek délelőtt.

Magyar március 15-re hirdette meg egy „harmadik erő” zászlóbontását. Előzetesen az RTL-nek azt mondta, „egy jó hangulatú rendezvényen sokezer emberrel fogunk emlékezni a márciusi ifjak bátorságára”. Hozzátette:

Továbbá zászlót bont egy új erő. Egy megvesztegethetetlen, megzsarolhatatlan politikai erő, amelynek célja Magyarország újjáépítése és egy modern, európai ország felépítése.


Magyar Péter arra a kérdésre is válaszolt, hogy lehet-e olyan forgatókönyv, amikor úgy dönt, hogy inkább visszalép. Azt is megválaszolta, elindulnak-e az EP-választáson, illetve milyen kihívásokra számít a Fidesz és a kormány részéről. De a lehetséges koalíciós partnerekről is beszélt, valamint arról is, hogy szerinte mi a nemzeti minimum. Ezek is mind kiderülnek ebből a videóból.


Magyar Péter a felmérésekben sem teljesít rosszul: már a kétharmadot közelíti azok aránya, akik szerint „rossz irányba mennek a dolgok”, ráadásul ismét abszolút többségben vannak azok, akik kormányváltást szeretnének (55 százalék). Magyarról a szavazók 68 százaléka hallott a Medián szerint, közülük pedig 13 százalék szavazna is rá. Ezzel a Magyar Péter nevével fémjelzett leendő politikai csoport elérte a legnépszerűbb ellenzéki pártok népszerűségét:


Nyitókép: Facebook/Magyar Péter

#Belföld#magyar péter#Március 15#zászlóbontás#tüntetés#ünnepség

Címlapról ajánljuk