Belföld

A csepeli birkózók 2,4 milliárd forintot követelnek vissza Németh Szilárdtól

rtl.hurtl.hu

2024. március 14. 18:23

Németh Szilárd támogatásokat szerzett a csepeli birkózóklubnak, amiből akadémia épült, ahonnan aztán kiszorították őket.

Levélben szólította fel Németh Szilárdot és közeli munkatársát, Süle Lászlót a Csepeli Birkózó Club (CSBC) elnöke, Märtz József, hogy fizessenek vissza összesen 2,4 milliárd forintot a csapatnak – írja a 24.hu.

A lap szerint a fideszes politikus, egykori rezsibiztos jelentős támogatásokat szerzett a csepeli klubnak, amiből birkózó akadémia is épült, ahova viszont már nem mehetett be az egyesület. Azt írják, az idézett levél szerint a Kozma István Magyar Birkózó Akadémiát (KIMBA) vezető Németh semmit nem teljesített a CsBC-nek tett vállalásaiból, viszont magánalapítványához csatornázta át azokat az állami pénzeket, amelyeket a klub nyert el. 

A levelet utolsó felszólításnak szántuk, mielőtt bírósághoz fordulunk. De biztosra veszem, hogy az ügyből per lesz, úgyhogy már készülnek a bírósági beadványaink

– nyilatkozta a portálnak Märtz József.

Hozzátette, az elmúlt években többször is szóvá tették, hogy a csepeli klub méltatlan körülmények között kénytelen működni, a sportolóik kölcsönkapott termekben edzenek, miközben értékelése szerint „Németh Szilárd a saját politikai kampányközpontjaként kezeli a birkózó akadémia épületét.”

A lap szerint a viták hátterében Németh Szilárd és Borbély Lénárd polgármester viszálykodása áll. A csepeli fideszes belháborúval korábban az RTL Híradója is foglalkozott:


Nyitókép: Németh Szilárd, a szövetség újraválasztott elnöke beszédet mond a Magyar Birkózók Szövetségének (MBSZ) tisztújító közgyűlésén a Kozma István Magyar Birkózó Akadémián 2024. március 8-án. Fotó: Illyés Tibor / MTI

#Belföld#németh szilárd#csepel#birkózó#klub#követelés#állami támogatás

Címlapról ajánljuk