Belföld

A hírhamisító Papp Dániel adta át a közmédia díját a riporternek, akit alig két hete kaptak hírmanipuláción

rtl.hurtl.hu

2024. március 14. 13:04

A közmédia díját átadó Papp Dániel vezérigazgató korábban egy hasonló, hírhamisítós üggyel került be a sajtóba.

Kiemelkedő munkatársait díjazta a közmédia csütörtökön Budapesten, az MTVA székházában, ahol nyolc kategóriában adtak át elismeréseket, írja az MTI. A díjakat Papp Dániel vezérigazgató adta át. Az Év Riportere díjat egy olyan munkatárs kapta, akit alig két hete kaptak hírmanipuláción.

Kucsov Renáta készítette azt a riportot, amelyről először a Media1 írta meg: jobbnak látta, ha a nézői inkább nem értesülnek róla, hogy Orbán Viktor magyar és Robert Fico szlovák miniszterelnököt demonstrálók fütyülték ki a V4-ek prágai találkozóján. Ezért aztán a tudósításban egy szót sem szólt arról, hogy ilyen történt, ráadásul a videóban legfeljebb a vájt fülűek hallhattak bármit is a kifütyülésből, és a képsorokat is manipulatív módon vágták meg.

Azt írták: a felvételeken az atmoszféra (atmó) hangja szintre észrevehetetlenül alacsony, és a képsorokat is úgy vágták le, hogy képileg se nagyon derüljön ki, hogy a fogadtatás közel sem volt szívélyes. Sem a riportot felkonferáló Meszes Boglárka, sem a bejelentkező Kocsov nem említette meg a demonstrációt. A riporter a közmédia tehetséggondozó programjának is egyik mentora.

Mostani díját attól a Papp Dánieltől vehette át, akiről bíróság mondta ki, hogy nyugodtan lehet hírhamisítónak nevezni. Amikor Daniel Cohn-Bendit zöldpárti EP-képviselő 2011-ben Magyarországon járt, úgy manipulálta a riportot, hogy a néző azt higgye: a politikus nem válaszolt a kérdésre, hogy demokratikus értéknek tartja-e kiskorúak szexuális tárgyú megközelítését. Ő volt az is, aki nemrég megmagyarázta, hogy a közmédiának miért van feltétlenül szüksége saját autómosóra.

Nyitókép: MTVA

#Belföld#közmédia#mtva#Papp Dániel#díj#riporter#manipuláció#hírhamisítás#vezérigazgató

Címlapról ajánljuk