Belföld

Karácsony Gergely: A mini-Dubaj koncepciója nem kezdődhet azzal, hogy embereket hajítunk ki az otthonukból az utcára

rtl.hurtl.hu

2024. március 13. 12:09

„Ilyen eljárással csak a budapestiek érdekeit semmibe vevő, az otthonunkat külföldi érdekeknek kiárusító RákosDubaj beruházás kezdődhet” – mondta Karácsony Gergely. 

Karácsony Gergely főpolgármester a Facebookon reagált az RTL Híradó riportjára, amelyben egy olyan zuglói családot mutatnak be, akiknek 30 napjuk maradt kiköltözni a lakásukból, mert annak a helyén Mini-Dubaj fog épülni.


Karácsony a Facebookon reagált, a bejegyzésében azt írja, hogy „Rákosrendezőn egy olyan fejlesztésre van szükség, ami a budapestiek lakhatását segíti, erről szól a Fővárosi Önkormányzat Parkváros koncepciója. Ez nem kezdődhet azzal, hogy embereket hajítunk ki az otthonukból az utcára”.

Ilyen eljárással csak a budapestiek érdekeit semmibe vevő, az otthonunkat külföldi érdekeknek kiárusító RákosDubaj beruházás kezdődhet. A köztulajdonban lévő rozsdaterületek fejlesztésének pont az lenne a lényege, hogy több megfizethető lakás legyen Budapesten, és ne kevesebb

– tette hozzá a főpolgármester, aki a továbbiakban leszögezte: tiltakoznak az ellen, hogy az ott lakókat anélkül kergessék el az otthonaikból, hogy a budapestiek dönthettek volna arról, mi is épüljön Rákosrendezőn.

Az RTL Híradó decemberben arról számolt be: a miniszterelnök szerint már nem állnak messze egy államközi szerződés megkötésétől a mini-Dubajként elhíresült projektről. Orbán Viktor egyik sajtótájékoztatóján azt ígérte, hogy kikérik majd arról a budapestiek véleményét, de erre csak a szerződés megkötése után kerülhet sor.

Nyitókép: az Eagle Hills belgrádi projektjének látványterve – Kép: Eagle Hills

#Belföld#mini-dubaj#zugló#család#főpolgármester

Címlapról ajánljuk