Belföld

A korrupcióval vádolt Völner Pál megszólalt: felháborítja, hogy a családtagjai fizetését is zárolták és Varga Juditról is beszélt

rtl.hurtl.hu

2024. március 12. 6:07

A volt igazságügyiminiszter-helyettes és fideszes államtitkár az utóbbi évek egyik legsúlyosabb korrupciós ügyének másodrendű vádlottja.

Völner Pál, volt igazságügyiminiszter-helyettes és fideszes államtitkár, az utóbbi évek egyik legsúlyosabb korrupciós ügyében indult per, az úgynevezett Schadl–Völner-per másodrendű vádlottja interjút adott a Blikknek.

Mint arról beszámoltunk, Schadl Györgyöt és Völner Pált is azzal vádolják, hogy maffiaszerű rendszert építettek ki a végrehajtók kinevezésében, a saját embereiket ültették be a jobb körzetekbe, majd cserébe visszaszedték tőlük a bevételük egy részét sikerdíj gyanánt. A vádirat szerint Schadl közel egymilliárd forintra tett szert így, Völner Pál pedig összesen legalább 83 millió forintot kapott kézhez korrupciós szolgáltatásaiért. Völner Pálra az ügyészség nyolc év börtönt kért. 

Völner a Blikknek adott interjúban kifejti, hogy nem követett el bűncselekményt, ezért nyugodtan jár a tárgyalásokra. 

A legfelháborítóbb az volt számomra, amikor a családtagjaimat zaklatták, velük szemben – anélkül, hogy az ügy szereplői lennének – intézkedéseket tettek. Például a fizetésüket zárolták, tízéves gépjárműveket lefoglaltak, olyan vagyonelemeket zároltak náluk, amelyek eredete minden esetben jogszerű és igazolható. Ezek a lépések csak ártatlan emberek meghurcolását szolgálják és a sajtónak szólnak

– panaszolta el a korrupcióval gyanúsított egykori államtitkár, aki szerint „úgy látszik, az ügyészségnek az is bűncselekmény, ha az ember jó kapcsolatot ápol azokkal, akikkel bizonyos ügyekben együtt dolgozik”.

Völlner Varga Judit korábbi igazságügyi miniszterről is beszélt:

Ebben az ügyben nekem sem lehetne semmiféle szerepem, így neki sem lehet, sem kisebb, sem nagyobb

– állította.

Hozzátette azt is, hogy felmentő ítéletre számít.

Mint arról beszámoltunk, Völner 2021 decemberében mondott le igazságügyi államtitkári posztjáról, miután a Legfőbb Ügyészség korrupciós bűncselekmény gyanúja miatt kérte a parlamenttől a mentelmi jogának a felfüggesztését. A fideszes politikus a gyanú szerint hosszabb időn keresztül, alkalmanként 2 és 5 millió forint közötti összegért vállalta, hogy bizonyos ügyekben eljár a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökének érdekében. Schadl Györgyöt már korábban letartóztatták.

Az utóbbi évek legsúlyosabb korrupciós perében 2023 májusában hallgatták meg Völner Pál egykori fideszes államtitkárt. Az RTL Híradót is tudósított a tárgyalásról:


Nyitókép: Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára átveszi a kinevezési okmányt Áder János köztársasági elnöktől 2018. május 22-én. Balra Orbán Viktor miniszterelnök és Pintér Sándor belügyminiszter Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

#Belföld#völner pál#schadl györgy#schadl-völner korrupciós botrány#korrupció

Címlapról ajánljuk