Belföld

Fogászati székre gyűjt a Bethesda, hogy megvizsgálhassák azokat a gyerekeket, akiket senki nem vizsgál meg

rtl.hurtl.hu

2024. március 12. 19:56

A sajátos nevelési igényű gyerekek ellátását altatásban, vizuális megsegítéssel végzik. 

„Fogászati szék – sokaknak rettegés, nekünk ez az álmunk! Hiszen ebben a székben tudjuk majd vizsgálni azokat a gyermekeket, akiket senki nem vizsgál meg. Mert nem tudnak együttműködni. SNI altatásos fogászatunk száznyi családnak jelent megváltást, de ehhez most a ti segítségeteket (is) kérjük. Segíts minket ebben egy színházjegy árával! Ők valódi mosollyal hálálják meg!” – így kéri az emberek segítségét Facebook-posztjában a Bethesda Gyermekkórház.

Honlapjuk szerint fogászati ambulanciájukat azoknak a gyermekeknek hozták létre, akik sajátos nevelési igényűek (SNI), ezért az általános gyermekfogászati ellátásban együttműködő készség híján nem kezelhetők. Számukra hoz megoldást az altatásban végzett fogászati kezelés, amelyet a NEAK finanszíroz, tehát az SNI-s gyermeket nevelő családoknak ingyenes. A kórház például napirendi kártyákkal, azaz vizuális megsegítéssel teszi kiszámíthatóbbá az ellátást.


Kedden Mikos Borbála, a Bethesda Gyermekkórház orvosigazgatója beszélt a Reggeliben az SMA-szűrésről, illetve az érintett gyerekek kezeléséről:


Nyitókép: Getty Images

#Belföld#bethesda gyermekkórház#fogászat#SNI

Címlapról ajánljuk