Belföld

Három városban is előválasztást kezdeményez a DK

rtl.hurtl.hu

2024. március 9. 11:17

A Demokratikus Koalíció állítása szerint a tárgyalásokon a Momentum elzárkózott attól, hogy ezekben a városokban előválasztással döntsenek a választók a közös jelöltről.

Három városban nem tudott megegyezni a Demokratikus Koalíció (DK) és a Momentum a közös jelölt személyéről, ezért ezeken a helyeken a DK előválasztást kezdeményez – közölte a párt szombaton. 

A Demokratikus Koalíció állítása szerint a tárgyalásokon a Momentum elzárkózott attól, hogy ezekben a városokban előválasztással döntsenek a választók, ezért a DK a nyilvánossághoz fordult.  

Ez a három város 

  • Győr, 
  • Szigetszentmiklós 
  • és Dunakeszi.

„Arra kérjük a Momentumot, ne csak szavakban támogassák az előválasztást, hanem a gyakorlatban is! Tartsák magukat ahhoz, amit számtalan alkalommal elmondtak már a nyilvánosságban, miszerint előválasztás-pártiak. Ne féljenek a választók akaratától, adják az emberek kezébe a döntést” – közölte a DK.

Korábban a két párt megállapodott több helyen is arról, hogy kit támogatnak a június 9-i önkormányzati választáson. Budafokon előválasztás lesz, és várhatóan az V. kerületben is.

Nyitókép: Kovács Tamás / MTI

#Belföld#demokratikus koalíció#előválasztás#momentum mozgalom

Címlapról ajánljuk