Belföld

Kiderült, mennyit helikopterezett Szijjártó Péter 2020 óta

rtl.hurtl.hu

2024. március 7. 6:53

A nyilvánosság eddig csak Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter öt helikopterezéséről tudott, de jóval nagyobb a szám.

Elárulta a hvg360-nak a Külgazdasági és Külügyminisztérium, hogy 2020 óta hány alkalommal ment helikopterrel dolgozni Szijjártó Péter.

Eddig a külgazdasági és külügyminiszter öt helikopteres útjáról tudtunk, most kiderült, hogy volt még négy 2020 óta. Szijjártó Péter számításunk szerint az utóbbi években 12 millió forintot repülhetett így el, fogalmazott a lap.

Összesen kilenc alkalommal utazott tehát Szijjártó Péter az Országos Rendőr-főkapitányság flottájába tartozó helikopterrel 2020 óta – derült ki a Külgazdasági és Külügyminisztérium, valamint az Országos Rendőr-főkapitányság válaszaiból, amiket a lap közérdekű adatigényléseinkre adtak.

Mint arról beszámoltunk, január végén oda és vissza is rendőrségi helikopter vitte Szijjártó Pétert ukrajnai látogatása napján. Hadházy Ákos független képviselő szerint a helikopterezést csak az indokolta, hogy Szijjártó Péter szereti a luxust:

 

Nyitókép: RTL

#Belföld#szijjáró péter#helikopter#repül#külügyminisztérium

Címlapról ajánljuk