Belföld

24.hu: Másfél kilométeren lezárja a balatoni vízpartot a fonyódligeti Erzsébet-tábor

rtl.hurtl.hu

2024. március 6. 9:36

Az önkormányzat nem tud a parszakasz lezárásáról, amit eddig szabadon használhatott bárki. 

Lezárja a fonyódligeti Erzsébet-tábor előtti vízparti területet az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány – tudta meg a 24.hu. A tábor tulajdonosa, az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány a 24.hu-val közölte, hogy „a tábor mellett közvetlenül elterülő partszakasz 2024-től a tábor területéhez tartozik, azt kizárólagosan a táborozók használhatják, ami tovább növeli a gyermekek táborozásának biztonságát.”

A lap megkereste az önkormányzatot, ahol közölték, hogy nem tudnak a part lezárásáról. Erdei Barnabás fonyódi alpolgármester a 24.hu-nak nyilatkozva elmondta, hogy „a terület jelenleg önkormányzati tulajdon, nem tudunk annak tervezett lezárásáról”. A lap ugyanakkor hozzátette, hogy a terület a tulajdoni lap szerint jelenleg valóban az önkormányzaté, de a fideszes vezetésű város elcseréli a vízparti területet az állammal.

Az önkormányzat a területért cserébe két külterületi és egy belterületi ingatlant kap, amiből az egyik nagy értékű, vízparti területnek tűnik – írta a 24.hu. Az egyelőre nem lehet tudni, hogy az önkormányzat mit kezd ezekkel.

Nyitókép: Gyerekek játszanak a fonyódligeti Erzsébet-táborban 2017. július 10-én. Fotó: MTI Fotó: Varga György

 

#Belföld#Erzsébet tábor#fonyódliget#balaton#part#lezárás

Címlapról ajánljuk