Belföld

Az MSZP-s Molnár Zsolt mentelmi jogának felfüggesztését kezdeményezte Polt Péter

rtl.hurtl.hu

2024. március 4. 12:31

Befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmények miatt.

Befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmények miatt Polt Péter legfőbb ügyész indítványozta Molnár Zsolt MSZP-s országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését, derül ki a Legfőbb Ügyészség sajtóközleményéből.

Mint írják, a rendelkezésre álló adatok szerint a BKV 2019 elején közbeszerzési eljárást indított a telephelyein teljesítendő informatikai üzemeltetés és fejlesztés szolgáltatásra. A közbeszerzési eljárásra egy kft. tett ajánlatot.

Baja Ferenc volt miniszter és egykori országgyűlési képviselő 2019 júniusában Budapesten találkozott egy, az ajánlatot tevő gazdasági társaság működésében jelentős befolyást gyakorló férfival, aki stratégiai és üzleti kérdésekben döntött. A volt miniszter a kft. tendernyertességének esetére 30 millió forint készpénzt kért azért, hogy a szerződés létrejöttét és fenntartását – politikai befolyásának érvényesítésével – ne akadályozza.

Molnár Zsolt az ügyészség szerint – a korrupciós megállapodásról értesülve – megkérte a volt minisztert, hogy az ő részére is kérjen a férfitól 40 millió forintot azért, hogy a szerződést ő se támadja. Baja Ferenc 2019 júniusában egy újabb találkozó keretében Molnár Zsolt kérését tolmácsolta a férfinak.

A kft. tendernyertességét követően a férfi 2019. augusztus 6-án, Budapesten 40 millió forintot adott át Molnár Zsoltnak.

Mint írják, Molnár Zsolt cselekménye társtettesként elkövetett befolyással üzérkedés bűntettének a megállapítására alkalmas.

Frissítés: 15:06

Molnár Zsolt: Visszautasítom a nemtelen támadásokat, állok a vizsgálat elébe

A szocialista politikus közleményben reagált a hírre, szerinte a Fidesz kegyelmi botrányban veszteségeket szenvedett, ezért megpróbálja ellehetetleníteni az ellenzék vezető politikusait.

„Most épp én kerültem sorra. Ebben az évekkel ezelőtti ügyben már 2022-ben kezdeményeztem mentelmi jogom felfüggesztését, és magánvádas büntetőeljárást indítottam a nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazásért. Most is megerősítem: 

nem fogadtam el semmilyen kenőpénzt, semmilyen törvénytelen dolgot nem tettem, tiszta lelkiismerettel állok a vádak elé. 

Koholt vádak alapján próbálnak besározni, hiszen tudjuk, hogy vádalku során nem kell igazat mondani. Ismét kampány van, ismét személyes támadásokkal próbálják elterelni a figyelmet a valóságról”.

Molnár Zsolt hozzátette: „Az ilyen hazug vádaknak nem szabad bedőlni, nem szabad hagyni, hogy a következő időszakban politikusok essenek a Fidesz lejárató kampányának áldozatául”.

Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

#Belföld#polt péter#molnár zsolt#baja ferenc#mentelmi jog#mszp#ügyészség

Címlapról ajánljuk