Belföld

Lenyúlták az egyik legnagyobb ellenzéki Facebook-csoportot

rtl.hurtl.hu

2024. március 4. 19:36

Valószínűleg nem a magyar ellenzéket akarják elhallgattatni, mert ugyanaz a négy profil összesen harmincegy, szerteágazó tematikájú és nyelvű csoportban is admin lett. 

Valaki eltávolította a „Demokráciát! Jogállamot! Kormányváltást!” nevű, 132 ezer tagot számláló ellenzéki Facebook-csoport adminjait – írja a Telex.

A csoportot korábban kezelő 4 ember profilját ugyanazon a napon távolították el a csoport adminjai közül, és helyükre 4 másik profilt tettek meg adminnak. Ehhez állításuk szerint egyikük profilját sem törték fel, hanem egy úgynevezett „fantomprofilt” használtak.

Az új adminok azóta nem csináltak semmit a csoporttal, még a moderátorokat sem távolították el. Az is látszik, hogy 

nem a magyar ellenzéket akarják elhallgattatni, mert ugyanaz a négy profil összesen harmincegy, szerteágazó tematikájú és nyelvű csoportban is admin lett. 

A Facebooknak még aznap jelentették is a dolgot, de választ egyelőre nem kaptak.

A fantomfelhasználó egyébként előbb távolította el a meglévő adminokat, és utána adta hozzá a másik négyet, ami szintén arra utal, hogy nem meghekkelték a fiókját, hanem más módon fértek hozzá a csoporthoz. 

Arra viszont igen kevés az esély, hogy sikerül visszaszerezni a csoportot az eredeti tulajdonosoknak, Mága Zoltán például hónapok óta nem kapta vissza több mint egymilliós oldalát. 

Nyitókép: Jonathan Raa/Getty Images

 

#Belföld#facebook#ellenzék#admin#lopás#választás

Címlapról ajánljuk