Belföld

NYT: Orbán Viktor Donald Trumppal találkozik az Egyesült Államokban

rtl.hurtl.hu

2024. február 29. 6:47

Orbánt Viktort fogadja Donald Trump volt amerikai elnök a jövő héten Floridában a New York Times értesülései szerint.

Jövő héten Orbán Viktor Donald Trumppal találkozik a volt amerikai elnök floridai birtokán, a találkozót a magyar miniszterelnök kezdeményezte – értesült a The New York Times.

Az amerikai lap szerint a találkozóra jövő hét pénteken kerül sor Trump hivatalos rezidenciáján, a Mar-a-Lago klubban a floridai Palm Beachen. A New York Times megkérdezte a Fehér Házat, hogy Orbán a jelenlegi elnökkel, Joe Bidennel is tervez-e találkozni, de azt közölték, hogy a Nemzetbiztonsági Tanács nem tud ilyen tervről. A cikkre egyelőre Trump szóvivője nem reagált.

Orbán legutóbb 2022 augusztusában találkozott Trumppal a volt elnök New Jersey állambeli birtokán.

A magyar miniszterelnök Trump lelkes rajongója, de mindketten szeretik méltatni a másikat. Trump a múlt hétvégén egy republikánus eseményen szívós, okos embernek nevezte Orbánt, akit ő nagyon tisztel. A volt amerikai elnök külön felidézte, hogy Orbán az évértékelőjében hasonlóan kedvesen beszélt róla. A magyar miniszterelnök ekkor azt mondta: 

Szeretnénk, ha Donald Trump visszatérne az Egyesült Államok elnöki székébe, és békét csinálna Európa keleti felén.

Orbán évértékelőjéből az alábbi videóban szedtük össze a legerősebb mondatokat:


Nyitókép: Orbán Viktor miniszterelnök és Donald Trump találkozója a korábbi amerikai elnök New Jersey állambeli bedminsteri birtokán 2022. augusztus 2-án. Fotó: Benko Vivien Cher / MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda

 

#Belföld#orbán viktor#donald trump#találkozó#egyesült államok#florida#joe biden

Címlapról ajánljuk