Belföld

Nincs használatba vételi engedélye a Tiborcz-féle luxusingatlannak, ahol Orbán és Rogán a vasárnapi találkáját bonyolította

rtl.hurtl.hu

2024. február 28. 6:55

Tiborcz István közölte: bármikor szívesen látja a miniszterelnököt a cégcsoportjához tartozó ingatlanokban.

Csak múlt csütörtökön nyújtották be a fővárosi kormányhivatalhoz annak a budavári luxusingatlannak a használatbavételi engedélykérelmét, ahol Orbán Viktor miniszterelnök tartott szűk körű kormányzati találkozót vasárnap – írja a 24.hu.

Mint arról beszámoltunk, vasárnap délután a budai várban, egy Fortuna utcai ingatlanban találkozott Orbán Viktor miniszterelnök többek között Rogán Antallal, Dömötör Csabával és Orbán Balázzsal. A titokban tartott találkozóról a 444-nek sikerült fotókat készítenie. A Karmelitától pár száz méterre található ingatlan a miniszterelnök veje, Tiborcz István érdekeltségébe tartozik.

A 24.hu kiderítette, hogy a Tiborcz-féle Fortuna utcai műemléképület engedélyeztetési eljárása mindössze három nappal azelőtt indult el, hogy a kormányfő feltűnt az épületben.

A luxusingatlanról ugyancsak a 24.hu írta meg korábban, hogy jelentős felújításon megy át. A műemléképületbe bortrezort, szivarszobát, mozitermet is terveztek. Az ingatlant 2019 májusában vásárolta meg 370 millió forintért az IBC Real Estate Kft., Tiborcz István érdekeltsége. Az akkor még fideszes vezetésű I. kerületi önkormányzat lemondott az elővásárlási jogáról.

A 24.hu érdeklődésére Tiborcz Istvánt közölte:

Bármikor szívesen látom a miniszterelnök urat és vendégeit a cégcsoporthoz tartozó különböző ingatlanokban és egységekben. A miniszterelnök programjaival kapcsolatban ugyanakkor, kérem, keressék a munkatársait.

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke nem válaszolt a portál kérdéseire.

Nyitókép: Orbán Viktor és mögötte Rogán Antal 2019. május 27-én – Fotó: Balogh Zoltán / MTI

#Belföld#budai vár#tiborcz istván#orbán viktor#titkos találkozó#használatbavételi engedély

Címlapról ajánljuk