Belföld

Egy fiatal lánynak írt üzenete miatt kirúgták Hosszú Katinka nevelőedzőjét

rtl.hurtl.hu

2024. február 28. 10:35

Pass Ferenc szerint félreértették az üzenetét, amit egy 15 éves lánynak küldött.

Egy fiatal lánynak küldött üzenete miatt vált meg a Bajai Spartacus az elismert úszóedzőtől, Pass Ferenctől, írja a Blikk.

A lap megjegyzi: Pass a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka nevelőedzője volt. A szakember 33 éve dolgozott a bajai klubban.

Egy félreértett üzenet miatt kerültem ilyen helyzetbe. Tény, ha valaki akarja, félre értheti a messengeren küldött mondatokat, de semmi ilyen szándékom nem volt, semmilyen hátsó szándék nem vezérelt. Semmi bűnöset nem tettem 

– mondta el a Blikknek a tréner. 

„Az egyesületem ennek ellenére rögtön felmondott. Harminchárom éve dolgoztam itt, soha semmilyen konfliktusom nem volt sem gyerekkel, sem szülővel, legfeljebb szakmai vitám” – folytatta az edző.

A Blikk azt írja, az ugyan nem derült ki, mi áll az üzenetben, de úgy tudják, szülői bejelentést követően mondtak fel Passnak. 

Az edző a résztelekről annyit elárult, az ügyben szereplő 15 éves úszó nem is volt a tanítványa. Decemberben a lány jelentkezett nála, hogy szeretne nála sportolni, de ő átirányította egy kolléganőjéhez, illetve a vízilabdázókhoz. Az uszodában 3-4 alkalommal még összefutottak, olykor beszéltek is néhány mondatot. Illetve a sport, az edzés kapcsán még váltottak néhány messenger üzenetet – szerinte ezek közül az utolsót értették, magyarázták félre, írja a lap.

Nyitókép: Pass Ferenc úszóedző, miután Deutsch Tamástól, a Magyar Paralimpiai Bizottság alelnökétől és Dorn Gabriellától, az Allianz Hungária Zrt. marketing vezetőjétől átvette az edzőknek és nevelőedzőknek odaítélhető Málnai István-díjat – Fotó: Mónus Márton / MTI

#Belföld#hosszú katinka#edző#kislány#üzenet#kirúgás#úszás

Címlapról ajánljuk