Belföld

Mindenkit feljelent a szolnoki kórház, aki inzultálni meri a dolgozókat

rtl.hurtl.hu

2024. február 24. 16:42

Drasztikus lépésre szánta el magát a szolnoki Hetényi Géza Kórház: mindenkit feljelentenek, aki akár az interneten is inzultálni meri a dolgozóikat.

A szolnoki Hetényi Géza Kórház mostantól feljelenti, aki akár az interneten is gyalázza a dolgozókat – számolt be róla a szol24.hu.

A lap szerint Piroska Miklós, a szolnoki Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet főigazgatója egy pénteki ünnepi rendezvényen arról beszélt, sokszor előfordul, hogy a közösségi médiában támadás éri kollégáit, gyalázkodó kommentek formájában. Ugyanakkor, amikor feljelentés lesz az ügyből, akkor nagyon sokan látványosan visszavesznek, és „már nem olyan bátrak”. Piroska Miklós kijelentette: 

A magyar társadalomnak van egy jogos igénye az egészségügyi ellátórendszerrel kapcsolatban. Elismerve azt, hogy mi is hibázhatunk, hiszen bárki hibázhat, de sok esetben nem a mi kollégáink hibáznak. Ezért egy új gyakorlatnak megfelelően bármikor, amikor inzultus éri a kollégákat, feljelentést teszünk.

Mint írja a portál, az ezzel az üggyel is foglalkozó Szoljon.hu közösségi médiás bejegyzése alatt az egyik helyi csoportban elszabadultak az indulatok. „Mit jelent inzultálni? Kifejezni az elégedetlenséget az ellátással vagy a személyzettel kapcsolatban? Be kellene vezetni a »vásárlók könyvét«, avagy a panaszkönyvet. Nem az a mód, hogy feljelentjük a panasztevőt, rendőrt hívunk rá… stb. Átgondolták?” – tette fel a kérdést az egyik hozzászóló.

Az érintett kórházban tavaly márciusban kiégett az egyik kórterem, aminek következtében 35 beteget kellett kimenekíteni. Az RTL Híradó riportja:


Nyitókép: Koronavírus elleni oltóanyagok beadására kijelölt oltópont helyét jelző felirat a szolnoki Hetényi Géza kórházban 2021. november 14-én. Fotó: Mészáros János / MTI

#Belföld#szolnok#hetényi géza kórház#feljelentés#kórházigazgató#kórház#gyalázkodás#inzultus#kórházi dolgozók

Címlapról ajánljuk