Belföld

Gyurcsány Ferenc: Aki az ellenzékkel és a kormánnyal szemben is harcol, az a vereséget készíti elő

rtl.hurtl.hu

2024. február 24. 12:25

Gyurcsány Ferenc szerint akik a demokratikus versenyzés szabályait kérik rajtuk számon egy nem demokratikus rendszerben, azok fakarddal a kezükben akarják beküldeni őket az arénába és a politikai halálba. Orbán Viktor szerinte az első magyar pedofilbarát miniszterelnökként vonul be a történelembe.

Helyes, ha egy ország az összetett nemzetközi helyzetben lavírozni próbál a nagyhatalmak között. Ez érthető. A lavírozás viszont nem lehet árulás – mondta a 24.hu tudósítása szerint Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke szombati évértékelőjén. A volt miniszterelnök szerint a magyar kormány nem lavírozik, hanem elárulja Magyarország legközvetlenebb érdekeit.

Gyurcsány szerint talán az egyetlen, amiben egyetértenek, az az, hogy a Hamász támadása után Izraelnek joga van megvédenie magát, még akkor is, ha nem tetszik neki, amit mostanában lát a gázai övezetben.


A DK elnöke szerint kétféle világkép csap össze most, az egyik keresztény Magyarországot szeretne, ez lenne a Fidesz, a másik pedig polgári Magyarországot, ami szerinte az ellenzék ajánlata. 

Gyurcsány Ferenc szerint Sulyok Tamás nem lehet a magyar köztársaság elnöke, mert nem csak elfogadja ezt a hatalmi rendszert, de az Alkotmánybíróság elnökeként aktívan segített is a fenntartásában. Szerinte Sulyok ezért nem tudja ellátni alkotmányos feladatát, a nemzet egységének kifejezését. Szerinte a nép már csak azért sem akarhatja őt a jelöltjének, mert a legszűkebb eliten túl tegnapig azt sem tudta senki, hogy van ilyen nevű ember. A volt miniszterelnök jelezte: Sulyok Tamást megválasztása esetén nem köztársasági elnökként, hanem Orbán Viktor beosztottjaként fogják kezelni. 

Szerinte aki úgy akar megküzdeni a kormánnyal, hogy közben az ellenzékkel is harcol, az a vereséget készíti elő. Úgy vélte, akik a demokratikus versenyzés szabályait kérik rajtuk számon egy nem demokratikus rendszerben, azok fakarddal a kezükben akarják őket beküldeni az arénába és a politikai halálba.

„Orbán pedofilhálózatának becstelensége mocskossá tette az orbáni rendszer egészét” – mondta Gyurcsány a kegyelmi ügyről. Szerinte viszont a miniszterelnök a becstelenség elsőszámú vezetője, ezért végleg elvesztette jogát arra, hogy az ország vezetőjének tekintsék. Egyszemélyi hatalommal egyszemélyi felelősség jár. Aki ura a sikernek, az felelőse a bukásnak is – mondta. Hozzátette: Orbán Viktor az első magyar pedofilbarát miniszterelnökként vonul be a történelembe.

Nyitókép: Hegedüs Róbert/MTI

#Belföld#gyurcsány ferenc#évértékelő#demokratikus koalíció#ellenzék#fidesz#kormány#sulyok tamás

Címlapról ajánljuk