Belföld

Vitray Tamás 91 évesen szerelmes, Magyar Péter válásáról a Karmelitában egyeztettek, és egy kecske került a Cápák közé

rtl.hurtl.hu

2024. február 24. 19:06

Orbán Viktor a kegyelmi botrány súlya alatt értékelte az évet, majd kijelölte az újabb köztársasági elnököt. Varga Judit volt férje interjút adott az RTL-nek, Gundel Takács Gábor pedig a Portréban beszélt a levélről, amit Novák Katalinnak írt. Zámbó Adrián lerántotta a leplet a „titkosított” Jimmy-aktákról, Vitray Tamás pedig a Fókuszban mutatta meg negyedik feleségét, miközben Gergő gazda is házasodna már Kírával. Ezek a hét videói.

Miután a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyettese egy pedofil bűnözőt fedezett, és Novák Katalin mégis kihozatta őt a börtönből, több tüntetést is tartottak a gyerekek védelmében. Az eddigi legsikeresebb megmozdulás a múlt pénteken a Hősök terén rendezett influenszertüntetés volt, ahol 150 ezer ember gyűlt össze. Az rtl.hu politikusokat és tüntetőket kérdezett arról, szükség van-e politikai szereplőkre, vagy a civilekre kell hagyni a kezdeményezést. 


Orbán Viktor a botrány súlya alatt tartotta meg szokásos évértékelőjét múlt szombaton, a pénteki tüntetésről azonban egy szót sem ejtett. A kegyelmi döntésről viszont igen, azt mondta, ki nem kényszerített hiba történt.


Bár a kordonok mögé nem mehetett be stábunk az évértékelőn, kifelé menet megkérdeztünk néhány politikust, mit gondolnak a kegyelmi botrányról. Deutsch Tamás – akiről később kiderült, hogy a visszavonult Varga Judit híján ő lesz a Fidesz EP-listavezetője – csak annyit mondott, ő tudja Magyar Péterről az igazságot.


Hogy hogyan festettek a Fidesz holdudvarának tagjai a miniszterelnök évzáró beszéde után, arról nézze meg képeiniket: Gondterhelt arcok, mély homlokráncok, cigaretta: így indultak haza Orbán Viktor évértékelője után a fideszes elit tagjai

A kormánypárti politikusok után Magyar Péter, Varga Judit volt férje is interjút adott az RTL-nek: arról beszélt, azért nem vállalt külföldön diplomáciai karriert, mert nem akarta hátrahagyni három gyerekét, hiába próbálták erről még 2020-ban a Karmelitában győzködni. 


Néhány nappal később a Fidesz-KDNP kihelyezett frakcióülésén, Balatonalmádiban Orbán Viktor Novák Katalin helyett Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság elnökét javasolta köztársasági elnöknek, és ekkor jelentette be az új EP-listavezetőt is. A miniszterelnök javaslatát vita nélkül támogatta a frakció.


Novák Katalinról, pontosabban a neki írt levélről Gundel Takács Gábor is beszélt a Portréban. A műsorvezető, aki a botrány kirobbanásáig tagja volt a lemondott köztársasági elnök tanácsadó testületének, azt mondta, felesége javaslatait meghallgatva írta meg a szöveget, és hozta nyilvánosságra a levelet.

Megrázó történetek

Éjszakákat sírt át, és magát okolta egy károsult, akik a manapság nagyon aktív banki csalók egyike károsított meg. A Házon kívül tanulságos riportban mutatta meg, hogy egyre ügyesebben szedik áldozataikat a telefonos és internetes csalók, sokszor több millióval károsítják meg áldozataikat. Hogy milyen árulkodó jelekre figyeljünk, és mit tegyünk, ha már megtörtént a baj, az is kiderül az alábbi videóból.


Sokakat megrázott annak a kisújszállási nőnek a története, aki sírva szólt családjának, hogy a vécén szülte meg gyerekét, és a kicsit belepottyant a gödörbe. A 45 éves nő állítólag nem is tudta, hogy terhes. A nőt már kiengedték a kórházból, a család úgy tudja, a baba is jól van, csodával határos módon nem kapott fertőzést, pedig sok időt töltött odalent.

Rossz kilátások

Átlag fölött drágulnak a zöldségek, egy tavaszi fagy tovább tetézné a bajokat –  számolt be róla az RTL Híradó. Már így is nagyjából ötödével többe kerül a paradicsom, a paprika és a hagyma, mint tavaly.


Továbbra is kuporgathatnak a budapesti albérlők is: a magyar fővárosban a legnehezebb kifizetni egy átlagos albérletet az átlagkeresetekhez viszonyítva a The Economist című nemzetközi gazdasági lap kimutatása szerint. Budapest után Prágában a második legdrágább a lakásbérlés a keresetekhez képest.


A kórházi fertőzések számával sem állunk jól, derült ki a minden korábbinál részletesebb adatokból, amiket a Direkt36 és a Társaság a Szabadságjogokért kért ki és összesített. A 2017-2022-es hivatalos adatokból az derült ki: többen halnak meg kórházi fertőzésekben Magyarországon, mint autóbalesetben. Erről beszél a Reggeliben Asbóth Márton, a TASZ jogásza és Miklósi Gábor újságíró.

Göröngyös utakon

Kecsmár Alexandrának, a Fókusz riporterének már az elején kijutott a Budapest-Bamako rali izgalmából. Az idei versenyre annyian jelentkeztek, hogy két futam is indult, a Fókusz műsorvezetője a második futamhoz csatlakozott, ráadásul teljesen egyedül. Csupán egy kiskamera volt az állandó társa, mindennap új autóba ült, hogy riportot készíthessen a csapatokkal. Arra azonban sosem lehet felkészülni, hogy mi vár az emberre egy ilyen versenyen. Így történt, hogy Alexandra egy apa-lánya pároshoz csatlakozva majdnem egy hegyen ragadt, kalapáccsal kellett utat törniük maguknak. Megpróbáltatásairól az rtl.hu-nak mesélt.


A Reggeli vendége volt az a balerina, akire rászakadt egy terézvárosi lakóház, és derékba törte karrierjét. Tóth Nikolett még mindig nem érzi lábait, de nagy álma, hogy egyszer újra járni tudjon, odáig azonban még hosszú utat kell megtennie. A jelenleg kerekesszékes művész egy darab erejéig nemrég visszatért az Operettszínházba: a Diótörőben játszhatta el a nagymama szerepét egy gurulós fotelben. Nikolett azt is elárulta a Reggeliben, hogy balettmesterként és koreográfusasszisztensként is szívesen segítené a színház munkáját.


A 91 éves Vitray Tamás életútja is igen változatos, most éppen kiderült róla, hogy negyedszerre is megházasodott. A televíziós legenda és operaénekesnő felesége a Fókusznak adott exkluzív interjút, amiből az is kiderül, korábban milyen álhírek jelentek meg velük kapcsolatban. „Nem történt semmi egyéb: szerelmes lettem” – fogalmazott Vitray, aki azt is elmondta, hogyan vallott szerelmet Évának, aki eleinte csak ismerőse volt.


Zámbó Adrián huszonhárom évvel apja halála után elégelte meg a titkokat. A Fókusznak elmesélte, hogy mi igaz a titkos akták legendájából, és láthatja-e azokat még valaha a nagyközönség, vagy a tágabb család. 


Az rtl.hu a magyar hírességek álmait kutatta: gyilkosság, rizottócsúszda, egy elvesztett alsónemű vagy éppen egy polcról kukucskáló szörnyeteg keserítette már meg Dér Marus, Peller Mariann, Kovács Dóri, Jákli Mónika, Jakupcsek Gabriella, Miló Viktória, Szabados Ági, Molnár Áron, Frohner Fecó és Józan Laci éjszakáit. A hírességek a kamerának őszintén vallottak legfurcsább álmaikról: 

Sikeres egymásra találás

Gergő gazda is házasodna, méghozzá a műsorban megismert szerelmével, Kírával. Gergő gazda élete legjobb döntésének tartja, hogy jelentkezett az RTL párkereső műsorába.

Kecske a Cápák között

A RTL sikerműsorának múlt vasárnapi epizódjában mindenkit meglepett az Adam Cosmetics vállalkozója, amikor egy kecskével lépett színre. Dr. Polgár Ádám gyógyszerész, emellett feleségével dolgoznak egy gyártóüzemben, ahol a testvére kecskefarmjáról szerzett tejből állítanak elő különleges kozmetikai termékeket. A mindennapi bőrápolás mellett termékeik problémás tünetek kezelésére is alkalmasak. A kecsketejes kozmetikumokat országosan közel 300 patikába sikerült bejuttatniuk, de többet akarnak. A vállalkozó testvére kecskéjével, Lidérccel érkezett a Cápákhoz, hogy 5 millió forintot kérjen tőlük 5 százalék tulajdonrészért cserébe.


Hogy mit léptek erre a Cápák, az itt derül ki.

Újdonság az RTL-en

Március 3-án, 20:30-kor startol az RTL új, saját gyártású bűnügyi sorozata, amely minden vasárnap jelentkezik majd a lineáris tévécsatornán, míg az RTL+ streamingplatform előfizetői már péntekenként megtekinthetik a legújabb részt. A sorozat szereplői premier előtti vetítésen nézhették meg moziban – a sajtó képviselőivel közösen – a bűnügyi vígjáték első két epizódját. A két főszereplőm Makranczi Zalán és Gáspár Kata pedig arról mesélt az rtl.hu-nak, hogy milyen hatással volt közös múltjuk a forgatásokra.  

#Belföld#a hét videói#Cápák között#orbán viktor#gundel takács gábor#renitens#kegyelmi botrány#novák katalin#magyar péter#vitray tamás#ma

Címlapról ajánljuk