Belföld

„Hallod, te meg fogsz halni, állj félre azzal a biciklivel” – woltos futár életveszélyes manőverén szörnyülködnek a magyarok a TikTokon

rtl.hurtl.hu

2024. február 21. 9:29

Feltartotta a forgalmat, hiába dudáltak rá, majd dupla záróvonalon át fordult vissza, bele a szembejövő forgalomba. 

Hatalmas sikert aratott a TikTokon egy magyar furgonos videója, amit húsz óra alatt már több mint hétszázezerszer néztek meg, és majdnem 70 ezren like-oltak a videómegosztó oldalon. A felvétel főszereplője a Wolt ételkiszállító cég egyik futárja, aki életveszélyes manővereket hajtott végre.

A videón látni, hogy a kerékpáros futár megáll a budapesti Kerepesi úton, a városközpont felé vezető oldalon, feltartva ezzel a forgalmat, és semmit sem reagál arra, hogy mögötte folyamatosan nyomják a dudát. Majd a dupla záróvonalon átvágva visszafordul, fékezésre kényszerítve a szembejövő autósokat.

A furgon sofőrje ekkor az ablakot lehúzva a biztonságos közlekedésre hívja fel a futár figyelmét, és tanáccsal látja el:

Hallod, te meg fogsz halni, állj félre azzal a biciklivel

Az esettel kapcsolatban kerestük a Woltot, cikkünket frissítjük a válasszal, amint megérkezik.


Frissítés: A Wolt vizsgálja a videóban történt esetet.

A Wolt az esettel kapcsolatban az rtl.hu megkeresésére közölte, hogy vizsgálják a videóban történt esetet, hozzátéve, hogy a cég számára „kiemelt fontosságú a közlekedési szabályszegések igazolása, mivel ez súlyos szerződésszegésnek minősül, amely a futár szerződésének azonnali megszüntetéséhez vezet.”

Major Bianka, a Wolt kommunikációs menedzsere az rtl.hu-nak küldött válaszában közölte, hogy „a videóban tanúsított magatartás normáinkkal teljes mértékben ellentétes és azt nem toleráljuk.” Elmondta azt is, hogy a cégnél minden futár partner tréningen esik át, amelyen általános etikettre, városismeretre és közlekedésbiztonságra is oktatják őket.

Nyitókép: TikTok

#Belföld#futár#biciklis futár#kerékpár#bicikli#budapest#wolt#tiktok

Címlapról ajánljuk