Belföld

Ma kezdődik a Fidesz kihelyezett frakcióülése, eldőlhet, ki lesz a köztársaságielnök-jelölt

rtl.hurtl.hu

2024. február 21. 6:51

Balatonalmádiban, Mészáros Lőrinc szállodájában gyűl össze a Fidesz frakciója, Orbán Viktor ad iránymutatást. 

Szerdán kezdődik a Fidesz-KDNP frakció kétnapos kihelyezett ülése Balatonalmádiban, a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Hunguest szállodában, aminek környékét kedd este nyolctól csütörtök este nyolcig teljesen lezárták.

Kocsis Máté frakcióvezető közlése szerint az ülés kiemelt napirendi pontjai között szerepel az új államfőjelölt személyéről szóló frakciódöntés, az európai parlamenti és helyi önkormányzati választásokra való felkészülés, illetve az új gyermekvédelmi törvénycsomag.

Novák Katalin köztársasági elnök azután döntött a távozás mellett, hogy kiderült: kegyelmet adott egy pedofil ügy érintettjének. 


A lehetséges utódok között több név is felmerült:


A frakcióülés legfontosabb programja Orbán Viktor szerdai előadása lesz – írta a Telex. A miniszterelnök zárt körben ad iránymutatást a képviselőknek és a frakcióülésre meghívott kormányközeli publicistáknak, művészeknek, üzletembereknek. Kocsi Máté közlése szerint csütörtökön miniszterek, EP-képviselők, államtitkárok meghallgatása zajlik majd.

Nyitókép: Novák Katalin köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök az új államtitkárok kinevezési okiratainak átadásán a Karmelita kolostorban 2022. május 25-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

#Belföld#fidesz#kdnp#kihelyzett frakcióülés#frakció#frakcióülés#köztársasági elnök#orbán viktor

Címlapról ajánljuk