Belföld

Novák Katalin a kegyelmével kiengedett K. Endre falujában nyaralt

rtl.hurtl.hu

2024. február 20. 16:55

Novák Katalin négy hónappal azután ment éppen Zabolára pihenni, hogy kegyelmet adott a pedofil bűncselekmény eltussolásában résztvevő K. Endrének.

2023 nyár végén, négy hónappal azután, hogy kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon pedofil bűncselekmények eltussolásában segédkező igazgatóhelyettesének, az erdélyi származású K. Endre szülőfalujába ment nyaralni Novák Katalin, ezt a Magyar Hang derítette ki a lemondott köztársasági elnök Facebook-posztjai alapján. 

A lap szerint Novák Katalin és családja 2023 augusztusában több napot is Zabolán töltött. A lap az épületek alapján azonosította be a helyszínt, Novák Katalin posztjainál ugyanis csak Erdélyt jelölte meg, a települést valamiért nem. Így is egyértelmű, hogy járt abban a zabolai Mikes kastélyban is, amelynek felújításához a magyar adófizetők legalább egymilliárd forinttal járultak hozza. Ez a pénz tulajdonképpen egy exkluzív luxusszállodához vándorolt, amely a környéket járó turisták számára még csak nem is látogatható, a zárt magánterületre kizárólag a szállóvendégek mehetnek be. A Magyar Hang úgy tudja, hogy a kastély Angliából hazatelepült tulajdonosai szoros kapcsolatot ápolnak K. Endre családjával.

Ajánló: Híres írónő a kegyelmi botrányról: Kérem, hogy a volt férjem családját és engem senki ne keverjen bele

A lap számos kérdést küldött a Sándor-palotának, de csak szűkszavú válasz érkezett:

Novák Katalin 2023 augusztusában magánprogramra, családi nyaralásra utazott Zabolára, így azt saját maga finanszírozta. Sem K. Endrével, sem feleségével, sem édesanyjával az államfő nem találkozott. A családi nyaraláson nem került szóba K. Endre ügye.

A kormánypárti holdudvart kérdeztük a kegyelmi ügyről, válaszaikat megnézheti itt:


Nyitókép: Novák Katalin / Facebook

 

#Belföld#novák katalin#kegyelmi ügy#erdély#zabola#k. endre

Címlapról ajánljuk