Belföld

A titkosszolgálat megszólalt Magyar Péter állításairól

rtl.hurtl.hu

2024. február 20. 18:55

Kocsis Máté azt közölte, hogy Magyar Péterrel nem tárgyaltak a titkosszolgálatok munkatársai. Erre Varga Judit exférje is reagált, szerinte csak egy a bökkenő: ő ilyet sohasem állított.

Reagált a titkosszolgálat Varga Judit exférjének állításaira – számolt be róla Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

Az ügy előzménye, hogy a NER-t újonnan erősen kritizáló Magyar Péter súlyos állításokat tett a Partizánnak adott interjújában, miután Novák Katalin és volt felesége, Varga Judit lemondott. Magyar kitért a válásuk körülményeire is. Állítása szerint akkoriban a Karmelita-kolostortól kapott egy ajánlatot, hogy hogyan folytassa a pályáját, de amint erre nemet mondott, megjelent az irodájában a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal és vizsgálódni kezdtek. Szerinte voltaképpen beleavatkoztak abba, hogyan váljanak el feleségével.


Kocsis Máté bejegyzésében azt írja, a Nemzetbiztonsági Bizottság mai ülésén valamennyi titkosszolgálat vezetőjét meghallgatták. „Természetesen napirendre kerültek Magyar Péter sajtóban tett állításai is, melyek többi között arról szóltak, hogy a Karmelita kolostorban személyes találkozó keretében megfenyegették a titkosszolgálatok emberei, telefonját lehallgatják, személyét megfigyelés alatt tartják” – fogalmazott a posztban. Hozzátette:

Műveleti feldolgozás nem zajlott Magyar Péterrel kapcsolatban, külső engedélyes eszköz használatára személyével összefüggésben nem került sor, illetve a hazai titkosszolgálatok egyetlen tagja sem folytatta le vele az általa említett személyes találkozót. Az ezzel ellentétes kijelentések nem fedik a valóságot.

Kocsis Máté szavait mellett nem ment el Magyar Péter sem. Válaszbejegyzésében kifejti: ő sosem állította, hogy egyeztetett volna a titkosszolgálatok munkatársaival a Karmelitában. „Soha nem mondtam olyat, hogy engem a titkosszolgálatok emberei megfenyegettek a Karmelita Kolostorban. Azt mondtam, hogy behívtak a Karmelita Kolostorba és azt mondták, hogy ha ezt meg ezt teszem, akkor ebből és abból választhatok” – fogalmazott. Magyar azt is elárulta, hogy

nem a titkosszolgálatok emberei tárgyaltak vele, hanem egy miniszter, akit nem nevezett meg.


A szócsatára azután kerül sor, hogy Magyar nemrég Sas Zoltánnal, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának ellenzéki elnökével egyeztetett. Arról, hogy mi hangzott el még Magyar Péter ominózus interjújában, többet is megtudhat az RTL Híradó riportjából:


Nyitókép: MTI / Koszticsák Szilárd

#Belföld#magyar péter#kocsis máté#nemzetbiztonsági bizottság#titkosszolgálatok#varga judit#novák katalin#Karmelita

Címlapról ajánljuk