Belföld

Magyar Péter a fideszes múltjáról: Nem gazdagodtunk meg, tisztességes színvonalon neveljük a gyerekeinket

rtl.hurtl.hu

2024. február 20. 13:07

Magyar Péter hasonlította magát Görgei Artúrhoz, Nagy Imréhez, valamint a Hitler ellen sikertelen merényletet elkövető Claus von Stauffenberg náci tiszthez is.

Hosszú, múltidéző bejegyzést tett közzé a Facebookon Magyar Péter, Varga Judit volt igazságügyminiszter volt férje, amelyben fideszes múltjáról, jogászi tevékenységéről, elveiről, valamint az árulóságról beszélt. Ebben magát Görgei Artúrhoz, Nagy Imréhez, valamint a Hitler ellen sikertelen merényletet elkövető Claus von Stauffenberg náci tiszthez is hasonlította. Felidézte:

Mindig is Fidesz szavazó voltam. Mindig is a polgári Magyarországért szerettem volna dolgozni. Egy olyan országért, amiről Márai Sándor ír. Nem gazdagodtunk meg, tisztességes színvonalon neveljük a gyerekeinket.

Hozzátette: „Mindig is kritikus voltam befelé a rendszer hibái miatt, nem tudtam elfogadni a megmagyarázhatatlan mértékű gazdagodásokat, a visszaéléseket, a szakmai döntéseket felülíró politikai szándékot, a hatalomgyár totális kiépítését és a magyarok egymás ellen uszítását. Sajnos be kellett lássam, hogy ez a rendszer semmilyen kritikát nem tűr meg”.

Szerinte „a magát polgári oldalnak nevező politikai tömb eminens érdeke a korrekció és a megtisztulás. Hiszem azt is, hogy szükség van olyan fedhetetlen, középen álló politikai erőre, amely képes ellenőrizni és korlátozni a mindenkori hatalom túlkapásait. Hiszem, hogy a magyar társadalom jelentős részében - politikai hovatartozástól függetlenül - megérett az igény a változásra, a tisztességes kommunikációra, egymás tiszteletére és egymás magyarságának tiszteletben tartására”.

Azt is felidézte, hogy „7 éves koromban ott voltam a dunai vízlépcső elleni tüntetésen, majd Nagy Imre újratemetésén, 12 évesen hosszú órákig álltam sorba a családommal Antall József ravatalánál, pedig a szüleim Fidesz szavazók voltak. 2006-ban a rendőri túlkapások egyik sérültjét képviseltem és két igaztalanul megvádolt barátomat mentettem meg friss ügyvédjelöltként a börtöntől. Nagyapámmal, Mádl Dalmával, Fábry Sándorral és sok neves ügyvéddel akkoriban létrehoztam a „Ne Féljetek!” Alapítványt, aminek célja a sérültek megsegítése volt. Gulyás Gergellyel hónapokig küzdöttünk a Kossuth téri kordonok elbontásáért. 8 évig voltam a kormány diplomatája, vezettem állami céget és viseltem vezető pozíciókat”.

Jogász nagyapjától, Erőss Páltól tanulta meg, hogy „sosem a pozíciók és a talmi gyöngyök számítanak, hanem hogy az ember valóban hallgasson a szívére. Tudom, hogy föntről ő is támogat most”. Posztját az „Áruló vagyok-e” kérdéssel nyitotta, és így fejezte be: 

Áruló volt-e von Stauffenberg a Hitler elleni merényletnél, vagy Görgei Artúr a világosi fegyverletételnél, vagy Nagy Imre, aki hithű kommunistából lett a forradalom miniszterelnöke? Szerintem nem.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy Magyar Péter a partizános interjúban egy egymillió forintos órát viselhetett. Ma reggel arról is beszélt Varga Judit volt férje: fenyegetéseket kap és 24 órás védelmet javasoltak neki. Gulyás Gergely pedig azt idézte fel a legutóbbi kormányinfón: korábbi barátja azzal fenyegette még Novák Katalin és Varga Judit lemondása előtt, hogy ha elveszíti az állami megbízatásait, akkor „azt fogja tenni, amit most tesz”. Magyar Péter a Facebookon reagált a kormányinfóra, szerinte inkább Gulyás Gergely fenyegette meg őt.


Nyitókép: MTI / Máthé Zoltán

#Belföld#magyar péter#áruló#gazdagodás#nevelés#ügyvéd#2006#fidesz#változás

Címlapról ajánljuk