Belföld

„Már elnézést, tudja, hogy veszélyezteti a forgalmat?” – nekiment a traffipaxozó rendőröknek Érpatak volt polgármestere

rtl.hurtl.hu

2024. február 18. 6:34

A forgalommal szemben, az út szélén állva, bekapcsolt lámpával mérték a sebességet egy civil autóban Fehérgyarmaton. 

Nagy sikert aratott a Facebookon egy videó, amiben azt látni, ahogy Orosz Mihály Zoltán volt érpataki polgármester leszidja a rendőröket, mert szerint szabálytalanul mérték a sebességet Fehérgyarmaton, egy civil autóból. A több mint kilencszázezres nézettségnél járó videóban látni, ahogy Orosz azzal megy oda a gyorshajtókra vadászó rendőrökhöz, hogy „már elnézést, tudja, hogy veszélyezteti a forgalmat?”.

A videón látni, hogy a rendőrök a forgalommal szemben, az út szélén állva, bekapcsolt lámpával mérték a sebességet. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság a Telexnek elmondta, hogy kivizsgálták az esetet, és megállapították, hogy a rendőrök szakszerűtlen intézkedtek, és emiatt felelősségre vonták őket. Hozzátették, hogy „a hasonló esetek elkerülése érdekében pedig megtették a további szükséges intézkedéseket.”

A Telexnek egy rendőrségi forrás a videóval kapcsolatban emlékeztetett arra, hogy a jogszabályok engedélyezik, hogy a mérést végző rendőrautó gyakorlatilag bárhol, tehát egyébként tilos helyeken is megálljon, csak indokolatlanul ne akadályozza a forgalmat. Ezt mondta a lapnak Pető Attila, a Kreszprofesszor is, aki ugyanakkor hozzátette, hogy  álló járművön tompított fényszórót nem használhatnak.

Nyitókép: Facebook / Nyírségi Civil Kontroll és Jogvédő Iroda

 

#Belföld#rendőrség#gyorshajtás#traffipax#rendőrautó#szabálytalan

Címlapról ajánljuk