Belföld

Márki-Zay Péter a Mindenki Magyarországa Néppárt EP-listavezetője

rtl.hurtl.hu

2024. február 18. 11:08

A Mindenki Magyarországa Néppárt önálló listán indul a 2024-es európai parlamenti választáson.

Kihirdette 21 tagú EP-listáját a Mindenki Magyarországa Néppárt – írta a hvg.hu. A listát Márki-Zay Péter vezeti.

Szalma Botond volt KDNP-s politikus, a párt kampányfőnöke a második, a harmadik helyre a volt jobbikos Bana Tibor került. A listán negyedik Putz Anita, az ötödik helyre pedig Mellár Tamás független, de a Párbeszéd frakciójába ült pécsi országgyűlési képviselő került.

A párt kampánynyitó rendezvényén Márki-Zay Péter közölte, hogy a Nyugat az iránytű, a jövő útja a tisztesség, a Fidesz rendszerének legnagyobb ellensége az igazság – írta az MTI.  Azt mondta, a kormánypárt azért retteg a bukástól, mert az végleges lehet számukra, és jöhet az elszámoltatás. Meg kell mutatni mindenkinek, milyen a hatalom valódi arca, és rá kell venni mindenkit a szavazásra, ha nem akarnak szegénységben és boldogtalanságban élni.

Nyitókép: Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Néppárt pártelnöke beszédet mond a Mindenki Magyarországa Néppárt, a Mindenki Magyarországa Mozgalom és a Kossuth Körök országos kampánynyitó rendezvényén a X. kerületi Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban 2024. február 17-én. Fotó: MTI/Kovács Attila

 

#Belföld#márki-zay péter#mindenki magyarországa#ep-választás

Címlapról ajánljuk