Belföld

Gyermekvédelmi kerekasztalt hívtak össze a szexuális bántalmazások túlélői, egy ponton a pártokat is várják

rtl.hurtl.hu

2024. február 18. 9:47

A szexuális bántalmazások túlélői, Hodász András, Ivák Bence, Kozma Lilla Rita, Pető Attila, Pion István és Pop Mert hívták össze a gyermekvédelmi kerekasztalt az Országos Civil Akarattal közösen.

A pénteki gyermekvédelmi tüntetésen megnevezett hat, szexuális zaklatást túlélt áldozat (Hodász András, Ivák Bence, Kozma Lilla Rita, Pető Attila, Pion István és Pop Mert) és az Országos Civil Akarat nevű szervezet közösen gyermekvédelmi kerekasztalt szervez.

A szervezők mindenkitől nyitottságot kértek és azt, hogy tartózkodjanak a hangulatkeltéstől. Az első kerekasztalbeszélgetést február 20-án tartják, erre a civil szervezeteket és az áldozatok képviselőt várják.

A második kerekasztalra már a pártokat is meghívták, ennek időpontja azonban még nem ismert. Addig is, a szervezők azt szeretnék, ha a politikai szervezet gyermekvédelmi munkacsoportokat alakítanának és saját javaslatokat dolgoznának ki.

Nyitottak vagyunk a jobb- és a baloldali pártok javaslataira is

– írták.

A szakmai szervezetek, az áldozatok és a pártok javaslataiból végül egy egységes jogszabálytervezet lesz, amiről reményeik szerin az Országgyűlés minél hamarabb szavazhat.

Nyitókép: Nagy Attila Károly / rtl.hu

#Belföld#tüntetés#hősök tere#gyermekvédelmi kerekasztal#Hodász András#pop mert#ivák bence#kozma lilla rita#Pető Attila#pion istván

Címlapról ajánljuk