Belföld

Magyar Péter arra utalt, hogy az egyik kormánytag súlyos korrupciós bűncselekményben érintett és ezt Orbán is tudja

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. február 17. 12:52

Szombaton újabb posztot tett közzé a Facebookon Magyar Péter, aki volt felesége, Varga Judit lemondása óta támadja Orbán Viktor politikai rendszerét.

Orbán Viktor miniszterelnök szombat délután háromkor kezdődő évértékelő beszédéhez időzítve jelentkezett újabb poszttal a Facebookon Magyar Péter, a Fidesz és Novák Katalin kegyelmi botrányába belebukott Varga Judit volt férje.

Magyar Péter ezt írta:

Tisztelt Miniszterelnök Úr!
Sokak nevében megköszönném, ha a mai évértékelő beszédében kitérne arra a kérdésre is, hogy Ön szerint hivatalban maradhat-e egy olyan kormány, amelynek egyik tagja olyan, súlyos korrupciós bűncselekményben érintett, amiről a kormánynak is tudomása van.
Mit kíván a magyar nemzet?
Felelős minisztériumot Buda-Pesten.
Hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok!

Az egy hónap múlva esedékes márciusi forradalmi évfordulót is megidéző poszt lényegében arra utal, hogy Magyar Péternek tudomása van egy olyan súlyos korrupciós bűncselekményről, amiben kérdésbe burkolt állítása szerint az egyik jelenlegi kormánytag érintett. Magyar szavaiból arra is lehet következtetni, hogy ennek a meg nem nevezett kormánytagnak korrupciós ügyéről a kormány, így Orbán Viktor is tud.

Magyar Péter, február 10-én, szombaton jelentette be, hogy benyújtja a lemondását mindkét állami társaságban betöltött pozíciójáról és a részben állami tulajdonú MBH Bank Nyrt.-ben viselt felügyelőbizottsági tagságáról.

Az Orbán-féle politikai-gazdasági rendszerrel szakító Magyar Péter Novák Katalin és Varga Judit lemondása óta többször is bírálta Rogán Antal minisztert és a kormányhoz közel álló vállalkozók, köztük Tiborcz István, Orbán Viktor vejének tevékenységét.

Magyar Péter február 11-én, vasárnap egy csaknem kétórás interjút adott a Partizánnak a kegyelmi ügy hátteréről, a rogáni hatalomgyár működéséről, valamint a fideszes belső törésvonalakról, amit mostanra több mint kétmilliószor néztek meg. 

A kormányfő sajtófőnöke korábban egy reménytelen helyzetben lévő ember kétségbeesett próbálkozásának minősítette Magyar Péter támadásait:


Nyitókép: Magyar Péter, a Diákhitel Központ vezérigazgatója a diákhitelekhez kapcsolódó családtámogatási kedvezményekről tartott sajtótájékoztatón, a Diákhitel Központ előtt 2019. szeptember 11-én – Fotó: Kovács Tamás / MTI

#Belföld#magyar péter#orbán viktor#korrupció#kormánytag

Címlapról ajánljuk