Belföld

Dulakodtak a rendőrökkel, de nem állítottak elő senkit a péntek esti tömegtüntetés után

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. február 17. 6:26

A gyermekvédelmi tüntetés vége után pár százan a Fidesz székházához vonultak, ahol párszor dulakodás tört ki az épületet védő rendőrökkel. 

Mint arról az rtl.hu is részletesen beszámolt, „Odakint most szörnyek járnak” címmel tartottak tüntetést péntek este hattól a Hősök terén online tartalomelőállítók Novák Katalin lemondása és a pedofilbotrány után. A rendezvényen körülbelül ötvenezren vettek részt, a tömegtüntetés nyolcra véget ért. Utána pár száz fiatal átsétált a Lendvay utcához, a Fidesz székházához, ahol néhányan az épület védelmére kivezényelt rendőrökkel dulakodtak. Este tíz körülre a rendőrség kiürítette a székház környékét.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közlése szerint nem vettek őrizetbe senkit az este folyamán. A rendőrség szerint a résztvevők egy kisebb csoportja a Dózsa György úton maradt, és „megpróbálták provokálni a rendőröket”. Két ember a rendőrsorfal és a „jogellenes csoportosulás” közé szorult, ezért őket a „saját biztonságuk érdekében” kiemelték onnan.

A gyűlés biztosítása során a rendőrök további két emberhez hívtak mentőt, akik a tömegben rosszul lettek. Egy nőt pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés miatt feljelentettek.

Az rtl.hu képei a tüntetésről:

 

#Belföld#tüntetés#novák katalin#hősök tere#fidesz-székház#budapest#rendőrség#dulakodás

Címlapról ajánljuk