Belföld

Két éve adták át, de máris nagy a baj az M30-as autópályával

rtl.hurtl.hu

2024. február 16. 5:26

200 milliárd forintba került, most hosszú időre le kell zárni egy szakaszát.

Több helyen is elmozdult az M30-as utópálya szerkezete a 38-as kilométerénél, Szikszó térségben, írja a vg.hu.

„Az elmúlt időszakban az M30-as 38-as kilométerénél, Szikszó térségben az autópálya szerkezete több helyen is elmozdult, megcsúszott. Emiatt a burkolaton repedések jelentek meg” – idézik a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (MKIF) közleményét.

A koncessziós társaság tájékoztatása szerint az elmozdulás idővel olyan mértékűvé vált, hogy az már veszélyezteti a biztonságos közlekedést, ezért úgy döntöttek, hogy a pályát mindkét irányban, teljes szélességében lezárják. Erre várhatóan szombat reggel kerül sor. 

Mivel a munkálatok a pálya alapját, földművét is érinthetik, várhatóan hosszú hónapokra zárva lesz az M30-as Szikszó közelében.

A portál emlékeztet rá: az M30-as autópályát 2021 októberében adták át a forgalomnak. A 2018 márciusában indult beruházás összköltsége 200 milliárd forintot tett ki, amit nagyobbrészt az unió finanszírozott, a fennmaradó rész a hazai költségvetésből származott.

Nyitókép: Orbán Viktor az M30-as gyorsforgalmi út Miskolcot Kassával összekötő szakaszának átadóünnepségén Tornyosnémetiben 2021. október 26-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

#Belföld#autópálya#M30#szikszó#lezárás#milliárdok

Címlapról ajánljuk