Belföld

Egy hónapja nincs fűtés a győri szülészeten, hősugárzókkal melegítik a kórtermeket

rtl.hurtl.hu

2024. február 16. 20:27

Egy csőtörés miatt romlott el a fűtés a régió vezető szülészetében, ahol csak a hősugárzók miatt nincs jéghideg a kórtermekben.

Nagyjából egy hónapja nincs központi fűtés a győri Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház szülészetén, mert az egyik fűtési, és egy melegvíz-vezetéken több helyen csőtörés keletkezett, írja a Telex. A kórtermekben most hősugárzókkal fűtenek.

A lap emlékeztet: a győri kórház – beleértve a szülészetét is – a megyehatáron túlról is fogad betegeket, a régió vezető intézménye. A szülészeti részleget négy éve újították fel, a kórtermek azóta sokkal barátságosabbak, a műtőblokk pedig valóban XXI. századi. A föld alatt futó infrastruktúra azonban maradt a régi.

Egy felhasználó egy zárt Facebook-csoportban arról írt: nagyjából egy hónapja kezdődtek a bajok, és mostanáig nem sikerült megjavítani a hibát. Az osztály hősugárzókat tett a kórtermekbe, ezek azonban sokszor levágták a biztosítékot. Ekkor vetették be a plusz takarókat, de ez nyilvánvalóan nem oldotta a melegvíz hiányát. „Picit langyos víz azért volt” – írta a kommentelő. Hozzátette, hogy „a babákat betakarjuk, az asszonyok felöltöznek”.

A kórház azt közölte az üggyel kapcsolatban: „A probléma feltárása azonnal megkezdődött, ideiglenes vezeték kiépítésével az épület fűtése biztosított.” Úgy fogalmaztak, hogy „az érintett osztályok valamennyi kórtermében rendszeresen hőmérséklet-ellenőrzést végzünk”, amiből következik az is, hogy a fűtési probléma a szülészeti osztály alatt lévőket is érinti.

Nyitókép: MTI / Krizsán Csaba

#Belföld#fűtés#győr#kórház#szülészet#hónap#hősugárzó#kórterem

Címlapról ajánljuk