Belföld

Caramel: Képtelenség ép ésszel létezni Magyarországon a megosztottság miatt

rtl.hurtl.hu

2024. február 16. 13:44

Caramel is részt vesz a pénteki gyermekvédelmi tüntetésen, azt is elárulta, mit gondol az elmúlt napok közéleti eseményeiről.

Molnár Ferenc Caramel is részt vesz a péntek esti gyermekvédelmi tüntetésen, amelyet online tartalomgyártók, influenszerek szerveznek. Az énekes csütörtök este egy élő videóban beszélt követőinek arról, miért tartja fontosnak ezt a kezdeményezést, valamint a Telexnek is nyilatkozott.

Azt mondta: „Eddig azért nem vettem részt a hasonló rendezvényeken, mert ezeket általában politikai pártok szervezték, de én egyik párthoz sem tudok teljes mellszélességgel odaállni, legyen az ellenzéki vagy kormánypárti. Egyszerűen nincs olyan párt a palettán, aminek az ideológiájával és a hangnemével teljesen tudnék azonosulni. Ez most viszont egy teljesen civil kezdeményezés”. Hozzátette:

Szerintem egy nagyon fontos ügyet képviselnek, amire szerintem igenis fel kell hívni a figyelmet.

Szerinte „ez az ügy mindenkinek szól politikai hovatartozástól függetlenül. Szerintem ez a megmozdulás nemcsak a gyermekvédelemről szól, hanem arról is, hogy a politika hangneme mivé változott, milyen mocskolódások, mocskos kampányok folynak minden oldalról. És ebből szerintem nemcsak a tartalomgyártóknak és influenszereknek van elegük, hanem azt gondolom, hogy mindannyiunknak”. Kiemelte:

Olyan megosztottság van Magyarországon, amiben egyszerűen képtelenség ép ésszel létezni. Én nagyon bízom benne, hogy ez az esemény valami teljesen mást fog képviselni, hogy ezzel a megosztottsággal akar szembemenni.

Szerinte a szervezők szívesen látják a kormány tagjait is, mert „ ez mindannyiunk ügye, és szerintem nem kellene ezt támadásnak venni egyik oldalról sem. Ez egy tök jó apropó arra, hogy a kormány vagy az ellenzék bármelyik képviselője beszélgessen az emberekkel arról, hogy mit érzünk és mit gondolunk erről a konkrét helyzetről, erről a konkrét ügyről, meg egyáltalán a magyar közbeszédről és a politikai hangnemekről”.

Ő olyan országban szeretne élni, „ahol mindenki bátran felvállalhatja a véleményét, ami nem szélsőséges, és azért nem támadásokat kap, hanem inkább megbecsülést. Ha egy olyan országban élünk, ahol bűn bármivel kapcsolatban megszólalni, ahol elítélendő és megosztó minden vélemény, az szerintem nagyon-nagyon szomorú”.

A többi hírességről, aki támogatja a tüntetést, itt számoltunk be. Az RTL Híradó tudósítását a kezdeményezésről pedig alább lehet megnézni:

Nyitókép: MTI / Koszticsák Szilárd

#Belföld#molnár ferenc#caramel#tüntetés#gyermekvédelem#influenszer#megosztottság

Címlapról ajánljuk