Belföld

Fazekas Sándor ismét javította a vagyonnyilatkozatát, elfelejtett bevallani pár milliót

rtl.hurtl.hu

2024. február 15. 18:43

Fazekas Sándor kihagyott 9 millió forint osztalékot és a kuratóriumi tagságából származó, 1 és 5 millió Ft közötti bevételét.

Fazekas Sándor egykori agrárminiszternek már másodszor kellett javítani a 2023-as vagyonnyilatkozatát, mert kimaradtak belőle a céges osztalékból származó és a kuratóriumi tagsága után járó bevételei – szúrta ki a K-Monitor.

Miután a civil szervezet jelezte a hibát, Fazekas ismét javította a nyilatkozatot, így bevallotta 9 milliós osztalékát (pontosabban egy x-et helyezett el a 3-as kategóriánál, ami a fél- és egymillió közötti havi bevételeket jelenti, pontos összeget ugyanis nem kell megadni). Egy másik ponton is módosított a nyilatkozatán: az Állatorvosi Egyetem mögötti alapítvány kuratóriumi tagságából származó, 1 és 5 millió Ft közötti bevételéről is számot adott.


A volt miniszternek ez már a második javítása volt, elsőre azt írta, hogy 2 forint 10 fillérnyi készpénze van és 19 forint 50 fillérnyi megtakarítása. Utána kiderült, hogy valójában ennél sokkal több pénze van a kormánypárti politikusnak.

Elfelejtette ugyanis odaírni, hogy megtakarítása és készpénzállománya millió forintban értendő.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

#Belföld#fazekas sándor#vagyonnyilatkozat#K-Monitor#javítás#kuratórium#osztalék

Címlapról ajánljuk