Belföld

Újabb köztársaságielnök-jelöltje van a Fidesznek

rtl.hurtl.hu

2024. február 14. 7:03

Újabb név tűnt fel Novák Katalin lehetséges utódjai között, nevét már közvélemény-kutatásokban szondázza a kormány. 

Országos közvélemény-kutatással szondázza egy kormányközeli alapítvány a köztársasági elnöki poszt lehetséges jelöltjeit, és azok között egy új név is felmerült – írta az Index. A lap információi szerint a hétfőn megkezdett kutatásban szerepel Maróth Miklós professzor neve is.

A Magyar Kutatási Hálózat 81 éves elnöke az Index cikke szerint „feddhetetlen, ideális jelöltje lenne a Fidesz- és a KDNP-frakcióknak”, de hozzátették, hogy egyetlen gyenge pontja a fia, Maróth Gáspár, aki 2015-ben gyanús beszerzési ügybe keveredett.

A hétfőn megkezdett közvélemény-kutatásban Navracsics Tibor, Szalay-Bobrovinczky Kristóf és Merkely Béla ismertségét és elfogadottságát mérik még – írta az Index.

Szalay-Bobrovinczky Kristófot a Híradó kérdezte meg arról, hogy a lehetséges államfőjelöltek között van-e, de csak annyi közölt, hogy ő a legboldogabb ember, hogy honvédelmi miniszter lehet.


Navracsis Tibor közben az ATV kérdésére azt mondta, hogy nem kapott semmilyen megkeresést a köztársaságielnök-jelölést illetően. Kormányközeli szakértőktől azt hallani, hogy a potenciális államfő-jelöltekről készült friss közvélemény-kutatásban Navracsics Tibor szerepel az első helyen, jelentős szavazati aránnyal – írta az ATV.

A lehetséges jelöltek között felmerült még Trócsányi László volt igazságügyi miniszter neve is.


Nyitókép: Novák Katalin köztársasági elnök egy 2023 februárjában tartott sajtótájékoztatón, Portugálgiában. Fotó:Horacio Villalobos#Corbis/Corbis via Getty Images

 

#Belföld#köztársasági elnök#jelölt#novák katalin#navracsics tibor#Szalay-Bobrovniczky Kristóf#merkely béla#Maróth Miklós

Címlapról ajánljuk