Belföld

Magyar Péter perrel fenyegette meg a propagandasajtót

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. február 13. 21:02

A valótlanságokat terjesztő sajtótermékek ellen sajtó-helyreigazítási eljárást indít, közölte kedd este Magyar Péter, reagálva arra az értesülésre, ami szerint már jóval a kegyelmi botrány előtt biztos volt, hogy távozik MBH Bank Nyrt. felügyelőbizottságából.

Kedd este újabb poszttal jelentkezett a Facebookon Magyar Péter, Varga Judit volt férje, aki február 10-én, szombaton jelentette be, hogy benyújtja a lemondását mindkét állami társaságban betöltött pozíciójáról és a részben állami tulajdonú MBH Bank Nyrt.-ben viselt felügyelőbizottsági tagságáról.

Az Orbán-féle politikai-gazdasági rendszerrel szakító Magyar Péter Novák Katalin és Varga Judit lemondása óta többször is bírálta Rogán Antal minisztert és a kormányhoz közel álló vállalkozók, köztük Tiborcz István, Orbán Viktor vejének tevékenységét. Magyar Péter február 11-én, vasárnap egy csaknem kétórás interjút adott a Partizánnak a kegyelmi ügy hátteréről, a rogáni hatalomgyár működéséről, valamint a fideszes belső törésvonalakról, amit mostanra több mint másfél milliószor néztek meg. Minderre válaszul a kormányközeli sajtóban Magyar Pétert lejáratni szándékozó cikkek jelentek meg. 

Az Index arról írt kedden, hogy már jóval a kegyelmi botrány előtt biztos volt, hogy Magyar távozik MBH Bank Nyrt. felügyelőbizottságából, ugyanis ezt már januárban megígérte egy kormányzati tisztviselőnek.

Magyar Péter kedd esti posztjában közzétette az MBH bank felügyelőbizottságából történő lemondó nyilatkozatát, amiben az áll, hogy 2024. február 10-i hatállyal lemondott felügyelőbizottsági és auditbizottsági tisztségeiről. „Miután bejelentettem a banknál a lemondásomat, ma kaptam meg a bank vezetőitől a dokumentumot aláírásra” – írta Magyar.

Ennyit a propaganda sajtó hazugságairól. A valótlanságokat terjesztő sajtótermékek ellen sajtó-helyreigazítási eljárást indítok és ha szükséges, személyiségi jog pert is, csak hogy visszatérhessek az eredeti ügyvédi hivatásomhoz és hogy érezzék a törődést

– tette hozzá, megelőlegezve azt, hogy ha pert nyer és kap kártérítést, azt a bicskei gyermekotthonban bántalmazott áldozatoknak ajánlja fel.


Az RTL Híradó keddi adásában is szó volt Magyar Péter napok óta tartó harcáról, amit a kormányfő sajtófőnöke hétfőn egy reménytelen helyzetben lévő ember kétségbeesett próbálkozásának minősített:


Nyitókép: Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár és Magyar Péter, a Diákhitel Központ vezérigazgatója a központ ügyfélszolgálatán, a diákhitelekhez kapcsolódó családtámogatási kedvezményekről tartott sajtótájékoztatójuk után, 2019. szeptember 11-én – Fotó: Kovács Tamás / MTI

#Belföld#magyar péter#novák katalin#varga judit#kormánymédia

Címlapról ajánljuk